Blogi avalehel

Esimesed tibud

märts 3rd, 2010

03.03 114

03.03 112

03.03 121

03.03 133Nüüd on lõpuks selle aasta esimesed tibud koorunud! See võttis aega küll oodatust rohkem, kuid asjaolusid arvestades võib tulemustega rahule jääda. Saime 16 kanatibu võrra rikkamaks. Kanamunade puhul on haudumisaeg 20-21 päeva, kuid minul hakkasid munad inkubaatoris alles piiksuma 21. päeval. Esimene tibu jõudis munast välja 22. päeva hommikul  ja koorumine lõppes 23. päeva hilisõhtul. Pikaleveninud koorumine on tõenäoliselt tingitud asjaolust, et nädal tagasi oli inkubaator öö otsa ilma elektrita. Hea, et sellel hullemaid tagajärgi ei olnud. 6 tibu olid kahjuks liiga nõrgad, et muna seest välja tulla, isegi auku ei toksinud koore sisse. Sel juhul ei ole midagi teha, sest tibu oleks niikuinii olnud liiga nõrk, et elama jääda. Igatahes jään pikisilmi ootama tulevat nädalavahetust, kui meie linnupark peaks taas täiendust saama.

03.03 129Üleeile sai täiendust ka lambakari, lauta loomi söötma minnes ootasid meid 4 talle: kaks lammast olid kaksikud sünnitanud. Ühel neist olid need esimesed talled, teisel teised. Üks tall oli kohutavalt nõrk, turgutasime teda küll, aga temast ei saanudki asja. Teised kosuvad kenasti.

Soojemate ilmade üle on hea meel eelkõige sellepärast, et nüüd ei muretse ma enam nii palju poegivate küülikute pärast. Eile poegiski uuesti kalifornia emane, ja sel korral on poegadega kõik korras. Loodan,et nii jääbki.

Jäta vastus