Blogi avalehel

Kevad käes

märts 24th, 2010

24.03 003Kevad on kalendri järgi küll kätte jõudnud, kuid lumehanged on ikka meeletult suured. Päevad on pikemad, räästad tilguvad ja päike käib kõrgema kaarega, kuid lumi võiks ka lõpuks ära kaduda.

Nädalavahetusel külvasime kurgitaimed ära. Meil on köetavad kilemajad ja seal töötades tuleb küll kevadetunne peale. Ettekasvatusmajas tegime nädalavahetusel tule katlasse ja eile lõpetasime turba pottidesse panemise. Homme alustame tõenäoliselt taimede pikeerimisega.

24.03 007Kevade hilinemise tõttu alustasime sel aastal kurgikasvatusega ka umbes nädal hiljem, kui tavaliselt. Kartuses, et kui on vaja taimed suurtesse kasvuhoonetesse istutada, siis ei ole ilm piisavalt soe, et taimi ühest majast teise vedada. Eelnevatel aastatel oleme mai alguses juba esimese saagi koristanud, ses aastal lükkub seegi nädala võrra edasi.

Kilemajas olles on tunne, nagu oleks lumeonnis, sest päike paistab küll ülevalt sisse, kuid hanged on peaaegu katuseni. Et üldse kilemajadesse sisse pääseda, pidi kõigepealt käigud lume sisse kaevama. Kui laps seal kõnnib, siis teda näha küll ei ole.

Lisaks kurgikasvatusega on praegu palju tegemist ka lammastega. Viimasel ajal on uusi tallesid lisandunud peaaegu iga päev. Eile poegis ka esimene neist lammastest, kellel möödunud sügisel tall oli. Tema tall sügisel elama ei jäänud, oli see tingitud külmast oktoobrikuu ilmast või oli ta lihtsalt nõrk, seda ei oska öelda. Nüüd sündis tal igatahes kaks suurt ja tugevat jäärapoissi ning nendega paistab kõik korras olevat. Sündinud talledest on sel aastal üldse ülekaalus jäärad, kuid ega igal aastal ei saagi olla 75% talledest uted, nagu juhtus eelmisel kevadel.

Jäta vastus