Blogi avalehel

Kitsetall

märts 28th, 2010

28.03 010Meie kits Manni on poeginud juba kolmel aastal ja igal korral on sündinud kolmikud. Seekord suutis ta meid üllatada hoopis ainult ühe tallega. Aga see tall on enam-vähem sama suur, kui eelnevatel aastatel kolmikud kokku. Terve ja tugev sikupoiss, täitsa ema moodi. Hea on ka see, et piima jääb tallest kõvasti üle ja nii saame sel aastal esmakordselt proovida kitse ternespiimast tehtud toite: olen pannud soolaga segatud piima ahju, samuti keetnud. Kolmikutest ei jäänud eelnevatel aasatel midagi üle ja nii algul ei lüp28.03 003snud kitse üldse. Kui talled said vanemaks ja piima jäi üle, siis saime piima ka endale.

Eile lõpetasime ka kurgitaimede pikeerimise. Päris mõnus on näpud mulda pista. See tekitab tunde, et kevad ongi varsti käes. Nüüd tuleb mõned nädalad taimi ettekasvatusmajas hoida, siis istutame need suurtesse kasvuhoonetesse.

28.03 012Lammaste poegimine käib ka täie hooga. Paistab, et see aasta on pigem poiste aasta, neid on ülekaalus. Koguni kolmel lambal on sündinud kaksikud poisid, kaksikud tüdrukud vaid ühel, seni poeginutest vanimal. Lisaks veel rohkelt segapaare ja üksikuid tallesid. Lähiajal peaksid mõned lambad veel poegima, kuid mõned võivad jääda üsna hiliseks, aprilli lõppu või maikuusse. Just need, kellel sügisel juba olid talled, kuid kes näivad taas tiined olevat.

Jäta vastus