Blogi avalehel

Küülikupojad ja uued tibud

aprill 12th, 2010
Küülikupojad pesas

Küülikupojad pesas

Küülikute hulgas on lahti läinud tõeline beebibuum. Kolme päeva jooksul sünnitasid pesakonnad kuus küülikut. Peaaegu pooled meie talu emastest küülikutest. Tegelikult on selline korraga poegimine minu poolt hoolikalt planeeritud, kuna siis on vajadusel võimalus suurematest pesakondadest poegi väiksematesse panna. Seekord ma seda ei teinud, kuna hästi poegi hoidvatel emadel on nii suured pesakonnad, et sinna juurde panna ei saa. Mõnda esmaspoegijat hoian paari päeva jooksul kinni, et ta õpiks poegade toitmise ära. Mõnedel ei tule see loomulikult.

Hanepoeg

Hanepoeg

Talu linnupark on ka täiendust saanud. Koorusid 24 pekingi pardi tibu ja 6 kalkunitibu. Nende lindude puhul on tegemist juba teise pesakonnaga sel aastal. Uutena koorus ka kolm hanetibu. Selle tulemusega võib rahule jääda, kuna panin inkubaatorisse vaid neli muna ja need olid päris esimestena munetud munad. Võib juhtuda, et esimesed munad ei ole viljastatud, kuna emased haned hakkavad munema ennem, kui isased sooviksid viljastamisega tegelda.

Isakalkun

Isakalkun

Eelmisel aastal näis, justkui teaksid kanad, et mul on inkubaator, ja ei hakanudki hauduma. Nüüd jäi juba esimene pisike kana pesale. Panin talle ka 10 muna alla, loodan sealt siis kolme nädala pärast tibusid saada. Lisaks kanale tahab kalkun ka juba hauduma jääda. Paistab, et ei ole mõtet selle vastu võidelda ja tuleb unustada ära unistus 100-120 munast, mida kalkunid võiksid teoreetiliselt aastas muneda. Ehk tuleb munadelisa peale pesakonna väljahaudumist.

Jäta vastus