Blogi avalehel

Kurgid on istutatud

aprill 17th, 2010

17.04 001Sel nädalal said meil kurgid suurtesse kilemajadesse istutatud. Abilisi oli palju ja nii sai töö kiiresti tehtud. Ülesanded olid kenasti ära jagatud – kes võttis taimi vannidesse, kes vedas taimevanne ja kes istutas. Alustasime vist liiga vara hommikul, kui ilm oli veel jahedavõitu ja nii said mõned ukse juures olevad taimed tuulega kahjustada. Loodetavasti taastuvad.

Oleme alati üle jäänud taimed vannidega kurgivaalude vahele pannud. Seekord oli järgmisel hommikul üllatus suur, kui taimed olid närtsinud ja muld täiesti jääkül. Õnneks enamus neist taastus. Vaalude alla on meil küll küttetoru, kuid vahekäikudes on vastas külm maa. Tänavune talv oli päris karm ja ju ei ole maa veel üles soojenenud. Ometi istutasime nädala võtta hiljem, kui eelnevatel aastatel.

17.04 003Peale kurkide istutamist tuleb need ka üles siduda. See on väga töömahukas ja nii võtsime abilisi, et töö kiirelt tehtud saaks ning taimed kasvama. Nüüd on vaja oodata, kuni taimed põdemise lõpetavad ja siis hakkavad need mühinal kasvama. Hea meelega sööks juba värsket kurki, kuid neid tuleb veel mõnda aega oodata.

Oleme ka karja tibude võrra rikkamaks saanud. Koorus üle neljakümne kanatibu. Munad olid pärit oma kanadelt ja tulemustega võib enam-vähem rahule jääda. Proovisin samas inkubaatoris ka poest ostetud vutimune hautada. Olen kuulnud, et mõned on sealt väga vahvasid tibusid saanud. Minul see ei õnnestunud ja ei koorunud ühtki tibu. Ega need ju polegi haudemunadeks ette nähtud.

Kalkuni haudumissoovile andsin ka alla ja lasin tal haudele jääda. Tal on küll vaid üheksa muna, kuna ma ei osanud arvata, et at nii järsku munemise lõpetab ja nii ei olnud suurt muandevaru kogutud. Kuid mul on ka üheksa vahvat kalkunitibu, kolm vanemat ja kuus nädalavanust. Nii see kari tasapisi suureneb.

Jäta vastus