Blogi avalehel

Piibeleheaeg alanud.

May 24th, 2009

Laupäev tõi ka meie kanti vihma. Pühapäeval säras taas päike ja päev möödus kodus askeldades. Õhtu eel jätsin kõik sinnapaika ja käisin metsas. Vana taluõu kollendab nüüd võililledest. Mulle nad meeldivad, eriti, kui neid on palju. Võilill loob suvetunde. Proosalisem pool on see, et tuleb niitmist alustada, muidu kuhjuvad tööd üle pea.

Käin juba ammu luuramas, millal maikellustel õied avanema hakkavad. See kevad on eelmisega võrreldes veidi hilisem. Nüüd aga on piibelehtede aeg käes. Lehepuhmaste vahelt paistavad püstised varred, kus ripuvad valged kellukesed, millel on niivõrd täiuslik lõhn, et võibki nuusutama jääda.

Jälgisin binokliga, kuidas üks noor rebasehakatis eemal põllul siia-sinna liikus ja kuidas kiivitajad teda ründasid. Kiivitajatel on viljapõllul pesad ja nuuskiv rebane ei tõota head ei munadele ega koorunud poegadele.

Jäta vastus