Blogi avalehel

Õied ja kaunad.

May 25th, 2009

Kevadine seahernes on mõnes kohas oma õied kaunade vastu vahetanud. Uskumatu, kui kiiresti looduse areng käib! Alles ikka nautisin habrastel vartel säravaid punakas-roosasid õisi, nüüd ripuvad seal kaunad. Õisi leiab veelgi, aga aeg hakkab ümber saama.

Tänane päev oli üks suur sebimine. Töömees tuli mul koju aknaid vahetama ja sellega kaasneb koli tõstmine, ümbertõstmine ja tagasitõstmine. Ega ligemale 50 aastat tuppa valgust toonud aknad omadega päris läbi polnudki, ainult külm kippus klaaside ja raamide vahelt sisse. Loodetavasti uued ja kaasaegsed puitaknad aitavad maja soojemana hoida. Nagu praegu kombeks rääkida – säästlik energiakasutus. Plastikut ma oma kodus ei tunnista, ikka puitu.

Veel suurem töö ootab homme ees. Õhtul toodi saeveskist meeletu kogus materjali ja see tuleb korralikult staabeldada. See on vaid pool kogusest, homme õhtul tuuakse ülejäänud virnad. Käisin abilisi otsimas, sest jämedate ja pikkade prusside tõstjat minust vist ei ole.

Majanduslangusel on üks positiivne külg ka. Päris häid töömehi võib nüüd saada kodustele remonditöödele või muidu appi. Aasta tagasi olid kõik hõivatud ja hinnad lakke krutitud. Samas pole märgata, et saekaatrid või puidutööstused päris seisma oleksid jäänud. Väga palju tegeldakse eraisikute tellimustega. Rahvas ikkagi nokitseb oma hoonete kallal.

Üks vastus “Õied ja kaunad.”

  1. Riina:

    Avastasin Leili blogi täna ja olen pea pool päeva veetnud seda lugedes. Kui huvitav ja siiras ja puhas!
    Väga kosutav lugemine. Ja nii tore, et leidub inimesi, kes plastaknaid oma elamises ei tunnista.:)
    Edu ja jaksu!

Jäta vastus