Blogi avalehel

Õnn sireliõites.

May 27th, 2009

Tegus päev sai otsa. Polnudki palaval päeval aega märgata, et vahepeal on sirel õide läinud. Kui hakkas kerget vihma tibutama, kõditas kohe meeldiv lõhn sõõrmeid. Läksin õiekobarat lähemalt nuusutama ja märkasin Teda – viielehelist õnneõit! Kuidas küll seekord sedaviisi, et üksainus pilk ja õnneõis vaatab vastu. Mõnel aastal otsin kaua ja vahel jääbki leidmata.

Jätkus majas akende vahetamine ja väljas laualadumine. Ja koristamine. Hea, et olin abilisi kutsunud. Endal jäi päeval isegi aega võililli niita ja lauavirnad said enne õhtut laotud. Varsti pärast töö lõpetamist aga tuli uus koorem ja homme jälle ladumistöö kindel. Selleks korraks siis kogu kraam saeveskist käes. Kuu aja pärast tulevad voodrilauad. Lasen sealsamas puidutöökojas värvi peale tõmmata, siis kulutan hiljem vähem aega (ja tööraha) voodrilaudade löömisele. Ilmselt valin rootsi punase mullavärvi, sest kuuldavasti püsib see hööveldamata laudadel kõige kindlamalt. Eestis pidavat ka kollast tooni mullavärve valmistatama, aga kareda laua puhul ei kujuta õrna kollast tooni hästi ette. Aega veel aru pidada ja hindadega tutvuda on.

Jäta vastus