Blogi avalehel

Mitu tööd korraga

May 29th, 2009

Hommikul käis ehitusmees aknalaudadele veeplekke paigaldamas. Siis helistas pottsepp, et esmaspäeval saaks ta alustada metsakeldri korstna ehitust ja tuleb nädalavahetusel ettevalmistusi tegema. Lõunaks jõudsin metsa. Sain tööjärjel otsa lahti teha.

Hiljaks olen jäänud – rohi on juba tihe ja pikk. Peab kiirustama ja nädalavahetusel puhata pole aega. Täna jõudsin osa taluõuest ja keldriesise puhtaks trimmerdada. Ühe teeraja tegin ka sisse, kust töömees autoga julgelt võib lähedale sõita. Praegu on metsasiht kuiv ja sealtkaudu pääseb külast otse kohale.

Mõned päevad tagasi pildistasin ojamõõla. Täna nägin, et mõned neist hakkavad õitsemist lõpetama. Tänavu on väga palju õitsvaid metsmaasikaid. Seni pole öökülmad õisi kahjustanud. Sealt ei saa rohtu niita – las maasikad saavad enne valmis.

Vana kolmeharuline kastan keldri ees on üleni õisi täis. Neljas haru oli maadligi murdunud, kui kümme aastat tagasi seal korrastustöid alustasin. Eelmisel kevadel oli õisi vähe. Puu all kraavilohus kasvab mitu noort kastanipoega. Mõnel aastal kukub kastanimune nii palju maha, et kõiki ei jõua sead ära süüa või oravad oma panipaikadesse tassida. Mõni läheb idanema.

Põllumehed mürgitasid taliviljapõldu. Umbrohutõrje. Iga kord tekitab see minus vastakaid tundeid. Kiivitajatel ja lõokestel on pesitsemisaeg, konnakotkas, hiireviu ja välja-loorkull lendavad põllu kohal hiirejahil, põllul liigub rebane ja patseerib 6-liikmeline rongapere. Eile olid põlluservas nurmkanad. Nemad on päris haruldused juba. Esiteks jahivad neid rebased, nüüd siis mürgitab inimene. Mürgist ei jää puutumata hiiredki ja lõpuks jõuavad mürgid ka lihasööjate röövlindude või metsloomade organismidesse.

Jäta vastus