Blogi avalehel

Kassirõõm ja jälle rästikud.

June 26th, 2009

Palderjan õitseb. Tõmban suviti mõne taime maast koos juurega välja ja viin koju. Kassi rõõmuks. Palderjani nimel on ta valmis imetrikke tegema, et seda kätte saada. Pole hullu midagi, närib natuke juurt ja jätab siis kõik sinnapaika. Kui juur ära kuivab, siis ei tunne kass selle vastu enam huvi. Mulle meeldib palderjanilõhn.

Olin täna jälle niitmas. Külamees lubas pärast jaanipäeva keldrikatuselt korstna ladumise konstruktsioonid ära lammutada, aga teda polnud kusagil. Helistasin. Olevat rästikult jaanilaupäeval hammustada saanud. Tassinud koduõues vana lauda lammutamisest jäänud laudu, et nendest jaanituld teha. Niipea, kui maast lauatüki tahtis haarata, käis sähmakas. Rästik oli selle all ja hammustas sõrme. Oli terve jaaniõhtu ja jaanipäeva voodis lamanud. Väga hull pole olnud, välja arvatud paistetus ja valu. Käsi tõmbus sinakaks. Mehel see juba kolmas kord elus rästikult hammustada saada. Siiani on ilma arsti abita toime tulnud.

Ka mina nägin täna jälle üht pisemat vingerdajat. Teel metsa on rohtunud ja põõsastesse kasvanud maalapp ja sealkandis liigub alatasa üle tee mõni rästik. Nädal tagasi venitas valge-toonekurg seal üht ja kugistas siis tervelt alla.

Jäta vastus