Blogi avalehel

Kollased maranad kraaviäärtes.

June 28th, 2009

Eile tuli äiksepilv peale ja kraavikallaste niitmine jäi pooleli. Paar tundi oleks veel kulunud. Täna lõpetasin.

Kahel pool teed on sügavad kraavid ja nende taga mets. Kallastel aga vohab kõrge rohi, mis varjab vaated metsa alla. Kord aastas niidan kõrge rohu sealt maha, sekka mõned toominga- või lepavõrsed samuti. Kaldal kasvavad noored kuused ja mõned vahtrad. Kraavipõhja pajudest olen aastatega jagu saanud. Ise olen rahul, kui teelt jälle otse metsa vaadata saab. Et ilusam sõita oleks, uhasin ka piirinaabrite kraavipoolelt puudealuse rohust puhtaks.

Lopsaka rohu hulgas kasvab huvitavaid taimi. Kõiki ma maha ei niidagi. Suurte laikudena roomab seal praegu maran, ilusate erkkollaste õitega puisniitude taim.

Kasvama jäi ka valge pusurohi, las õitseb ära ja külvab uusi seemneid. Seda taime pole minu maadel eriti sageli näha. Õide on puhkenud ohakad ja piimjuured. Valendavad erinevate putkede kõrged ladvaõisikud. Angervaks alles loob pead ja läheb veel aega, kui jõeäärseid maid tema kreemikasvalged, mõnusalt lõhnavad ladvad kaunistama hakkavad.

Nüüd kõik maasikaid sööma! Nii metsas kui aias on marjad punased. Ennekõike kõht värskeid marju täis ja kui siis üle jääb, võib ka talveks varuda. Mitte vastupidi!

Jäta vastus