Blogi avalehel

Kokkuvõtted tehtud.

July 26th, 2009

Talupäevad Jänedal said nähtud-käidud, head-paremat talukaupa kokku ostetud ja maitstud. Kus see surutis on, kui suitsusauna ribiliha leivakannikale lõikad ja värsket hapukurki kõrvale hammustad? Oh-oh, vöökohal on vist jah 🙂 Ja milliseid piimatooteid meie talunikud teha oskavad! Keele viivad alla juustud, kohupiim, jogurtid ja ehtne taluvõi!

Parimad talud ja parimad metsaomanikud said ära märgitud ja komisjonide hinnangute järgi ka ritta pandud. Olen igal aastal parima metsaomaniku konkursi tulemusi jälgides mõelnud, et on ikka raske teha valikut võrreldamatute asjade vahel. Iga metsaomanik, iga metski on erisugune. Valik, kellele anda esikoht, kellele järgmised, saab olla vaid subjektiivne, emotsionaalne, ka hindajate isiklikke eelistusi näitav. Iga metsaomanik rakendab erinevaid majanduslikke võtteid ja eelistada üht teisele on raske ülesanne. Kõiki osavõtjaid ja nende tegevusi kokku liites saaks ülevaatliku pildi meie erametsandusest. Kindlasti on see pilt positiivne, eriilmeline, mitmekesine.

Eks mõni asi jääb kripeldama ka. On tunda, et meedias ei peeta metsandust kuigi oluliseks, et sellest positiivsetel toonidel ja pidulikel puhkudel rääkida. Esimestena räägitakse ikka tootmistaludest, põllumeestest, samas uudises mitte sõnagi auhinnatud metsaomanikest. Nendest kirjutavad ja kõnelevad hiljem ja eraldi teised ajakirjanikud. Või sedagi, et metsaomanike kätt polnud surumas seda haru haldava ministeeriumi esindajat. Seegi näitab ühiskonna suhtumist metsandusse kui mitmenda-setmendajärgulisse majandusharusse. Kahjuks.

Jäta vastus