Blogi avalehel

Värvilaigud põllul.

July 29th, 2009
Kukesabad

Kukesabad

Käisin täna tee ääres odrapõllul, kust juba ammu paistsid kutsuvalt kaks ilusat värvilist laiku. See pole see odrapõld sünnikodu maadel, millest eespool juttu teen. Üks võõras põld, millest sõidan iga päev mööda. Õitsejaks osutus harilik kukesaba. Viljapõllu jaoks umbrohi. Taimed kasvavad lagedal päikse käes, neid on palju ja hakkavad õitsemisega lõpujoonele jõudma. Lähedalt vaadates nagu mingid orhideed, käpalised. Loomulikult on sellise õiterohkuse kaaslasteks arvukalt liblikaid.

Viimastel päevadel on olnud päris raske töö. Ajapuudusel jäi sünnikodu suure lauda ümbrus varem niitmata ja rohi on seal oi-oi… Eelmisel aastal õnnestus kinni püüda üks rohupurustaja ja selle võrra oli kergem, ainult müüride ääred ja puuriitade ümbrus tuli käsitsi teha. Nüüd aga pole lõppu näha ja mine tea, kuidas jõudki vastu peab.

Kukesaba ohakaliblikaga

Kukesaba ohakaliblikaga

Tänavu kasvab minu sünnikodu põldudel väga ilus vili. Pole umbrohtu, kukesabast rääkimata. Mäletan lapsepõlvest, et igal suvel niideti meil viljapõllu ääred rohust puhtaks ja siis kõrgus nisu või rukis maast nagu müür. Sinna sisse oli lapsel vahva peitu minna ja külviridade vahesid pidi liikuda. Minu meelest peabki just selline üks viljapõld välja nägema, nagu sein. Oma niitmisega püüan samuti vilja ääred sirgeks niita. Kui muud sellest kasu pole, siis on vähemalt ilus vaadata. Oder on seal pika kõrrega ja suure peaga. Ju on põllumajandusühistul, kellele oma maad rendile olen andnud, mingi hea ja uus viljasort, mida nii kaunis vaadata on. Loodetavasti annab peagi hea saagi.

Jäta vastus