Blogi avalehel

Marjad Läänemaalt.

August 24th, 2009

Üks asi on Läänemaal parem kui siinkandis. Nimelt kasvab seal kraavipervedel põldmari. On teine peaaegu nagu umbrohi. Aga marjad on mõnusad. Kokkutuleku ajal sai neid hoolega maitstud.

Eile õhtul ja täna hommikul oli enesetunne vilets ja vererõhu näidud polnud ka kõige paremad. Otsustasin, et ei hakka müramasinaga metsas müttama. Käisin vaid mahakukkunud õunu metsa viimas ja vaatasin, kuidas põhukoristus väljadel käib. Metsateede ääres on kõikjal suured puiduvirnad. RMK jätkab nüüd neil lankidel, kus sügisel ja talvel raiumata jäeti, sest kasepuidule polnud tol ajal turgu. Paistab, et kõigil on korraga suur hoog metsatöödele sisse läinud ja mitmed firmadki on oma lankidel metsa võtmas. Puiduturg elavneb.

Et päev raisku ei läheks, alustasin kodus kartulivõttu. Käsitsi, konksuga. Pooled jõudsin üles võtta. Varred on kuivanud ja mugulad lahti. Umbrohu koristasin juba paar nädalat tagasi ära. Oodata pole enam mõtet, kuigi muld veel märjavõitu. Saak on heledakoorelistel kartulitel keskmine, aga Maret on võimas. Mugulad on nagu suured tumeroosad tennisepallid ja neid on pesas palju. Mõned „herneterad” ka lisaks. Maret on hea maitsega, üks paremaid praegustest sortidest. Keetmisega peab hoolas olema, sest saavad kiiresti pehmeks ja kui kurnamisega viivitad, lagunevad laiali. Kevadel kipuvad keldris varakult idusid külge kasvatama. Need pisipuudused aga ei vähenda head maitset.

Jäta vastus