Blogi avalehel

Kahe tuisu vahel.

February 20th, 2010

Õhtul sai õu ja tee roogitud ja täna võis hommikupoolikul veidi hinge tõmmata. Kannatas ka autoga poes ära käia ja hädavajalikku toidukraami varuda. Pärast lõunat aga hakkas tuul tõusma ja uus sadu algas.

Erakordselt palju linde käis täna söögimajas. Ma arvan, et nad tunnetavad raskeid ilmaolusid ette ja püüavad korraga süüa nii palju kui võimalik, et kauem vastu pidada. Nii rohevindid kui leevikesed on parajad „pudrulõuad”, kes lauakommetest midagi ei tea. Söövad kiirustades ja suud vahepeal puhtaks ei pühita. Tihased on alati viisakad ja pühivad söömise vaheaegadel noka puhtaks. Kõige rahumeelsemad linnud aga on põldvarblased, kes sobitavad end üldiselt riiakamate vintide seltskonda. Pole näinud, et varblasi emale tõrjutaks.

Sattusin vintide ja põldvarblaste hulgas üht kirevate sulgede ja kollase nokaga lindu nägema. See on põhjavint. Olen teda varem kohanud kevadise rände ajal üheskoos metsvintidega. Talvel pole varem juhtunud nägema.

Jäta vastus