Blogi avalehel

Siisike

March 23rd, 2010

Pisike seltsinguline linnuke, kes viimastel päevadel sageli lindude toidumaja juurde satub. Vanematel isaslindudel on juba uhke kollane pulmarüü, must pealagi ja kurgualune, mustadel tiibadel tugevad kollased triibud ja väikeste tumedate triipudega hele kõhualune.  Emaslinnud välimusega silma ei torka, nagu linnurahval kombeks.

Pildile sattus see siisike seetõttu, et kuulsin kolksatust aknal ja hetk hiljem lamas ta lumel. Jooksin välja ja võtsin linnukese pihku. Mõne hetke pärast oli siisike toibunud. Avasin peo ja – vurrdi! lendaski minema! Enne jõudsin teise käega ka portreepildi teha.

Siisikesed käivad praegu koos urvalindudega aedades lindude toidumajasid külastamas. Enamasti toituvad nad maapinnale pudenenud seemnetest, aga vahel lendavad ka üles toidumajja. Tänagi jälgisin, kuidas siisike koos rohevindiga seemneid krõbistas. Urvalinde on ka praegu palju ja nemad otsivad toitu peamiselt maapinnalt.

Hilissügisel olen siisikesi näinud väga suurtes parvedes jõeäärsetel leppadel seemneid söömas. Pesitsusajal elavad siisikesed okasmetsades ja pesa ehitatakse kõrgele puu otsa.

Jäta vastus