Blogi avalehel

Puunägu jälgib inimest.

March 27th, 2010

Mis tunne on, kui metsas äkki tabad, et puult vaatavad sind silmad? Ehmatav?

Seda, et ülalt oksalt vaatab orav, nugis või mõni suurte silmadega kakk, võib juhtuda sagedamini kui see, et puul endal on silmad. Mina olen neid kõiki näinud.

Üldse juhtub metsas käies müstilisi asju. Näiteks varjudega. Lähed omaette, piilud puuvõrasid (nagu see enamasti minuga on) ja ülespidi vaatamisest kaob hetkeks maapeal toimuvast ülevaade ära. Tuul liigutab oksi ja lehti, tüvede tumedad varjud saavad elavaks. Päikese peegeldus paneb vihmamärjal rohul ja lehtedel tulukesed helkima ja siis, silmad valgusest pimestatud, ilmuvadki kujud. Poolkõdunenud kännu juureharud vibutavad nagu nõiamoori sõrmed, põõsa taga oigab küürus mehike ja ootamatult kuuled kuuse all norskavat karu, kelle selg higist aurab. Hakkad taganema, komistad, ning tabad äkki, et sind jälgib kongus nina, punnis põskede ja poolpilukil silmadega puunägu…

2 vastus “Puunägu jälgib inimest.”

 1. Marten Riisenberg:

  Tervisi Ruhnu saarelt.
  Tsiteerisin teie puunäo juttu ja kasutasin pilti,sest meie saarelgi selline puunägu olemas.
  Vahvat tööd teete siin ja hea teada, et keegi nii tõsiselt looduse eest hoolt kannab.
  Meie puunägu näeb ruhnu blogist.

 2. Leili:

  Aitäh, Marten!

  Ruhnu puunägu tahaks kunagi küll vaatama tulla. Pildi järgi tundub võimukas ja ähvardav.

  Pole eluski teie saarele jõudnud:( Kahjuks. Kahel katsel, kui olime valmis väikese laevakökatsi peale Pärnust minema, segas halb ilm ja laevamees ei riskinud sõita. Ehk tuleb kunagi veel võimalus katsetada. Uhket künnapuud tahaks ka näha.

Jäta vastus