Blogi avalehel

Pisike punane puu.

October 21st, 2008

Valmis! Lõpetasin täna kolme viimase aasta kuusekultuuride hooldamise. Metsaservas säras pisike punane vaher. Sel sügisel on vähe punast värvi vahtralehti, puha kollased, mis maha langenud on. Aga see pisike puuke paistis kaugele.

Päris hea tunne on, kui mõni asi valmis on saanud. Mis aga ei tähenda, et enam pole vaja hooldustöid teha. Silma on jäänud palju kohti, mis ülekäimist vajaksid. Tänagi rookisin oksavaaludele kasvanud vaarikaid, et need päris metsikuks ei muutuks. Kõige ebameeldivamad on toomingavõsud, mis end igale poole laiali ajavad. Lepa- või haavavõsa on naljategu, pehmed lõigata ja kasvavad sirgelt ülespoole. Kodumetsas kasvab palju tammesid. Mõned juba mitmemeetrised suured puud ja palju pisikesi on juurde tulemas.

Kui metsaservale jõudsin, tuli suur parv urvalinde ja hakkas remmelga otsas tegutsema. Ikka kambas koos. Nemadki põhja poolt kohale jõudnud. Siiani olid suured parved rästaid iga päev mul langilt edasi-tagasi üle lendamas, täna neid enam polnud.

Jälgin ilma ja tahaksin veel mõnisada kuusetaime sügisel mulda pista. Siis pole kevadel selle kohaga enam muret.

Jäta vastus