Blogi avalehel

Valvepostil.

June 29th, 2010

Täna oma metsas nähtud konnakotkas, kes oli vahipostil üsna pesapuu lähedal, annab lootust, et on põhjust valvata. Vaatamata kehvadele toiduoludele võib pesas olla kotkapoeg. Nagu veebikaamera kaudu Lätis asuva väike-konnakotka pesaelust teada saame, on praegu kotkapoeg alles valges tibusulis, samas võimeline iseseisvalt mõnda aega pesas üksinda olema. Vanalind ei lahku siiski kuigi kaugele ja hoiab ümbrusel pidevalt silma peal, et vajadusel poega ründajate eest kaitsta.

Just seepärast olen ka mina täis lootust, et vanalind pesa juures tähendab ka poja olemasolu. Pesitsemise vahele jätnud paarid hoiavad küll territooriumil aeg-ajalt silma peal, kuid pikalt ühe koha peal tavaliselt ei passi. Kõik selgub täpsemalt paari nädala pärast, kui kotkamehed pesasid kontrollima asuvad ja poegi rõngastavad.

Jäta vastus