Blogi avalehel

„Õunad“ haavaoksal.

June 30th, 2010

Metsasihil käies jäi silm peatuma alla meetri pikkusel noorel haavahakatisel, kust paistsid punakad mügarikud. Pildistasin ja uurisin neid lähemalt. Ära võtta ei taibanud, et oleks saanud hiljem noaga pooleks lõigata ja uurida, mis seal sees on. Nüüd on sellest natuke kahju – võib-olla oleks täpsemalt ka sisu kirjeldada saanud.

Lappasin natuke raamatuid ja sirvisin internetist haavakahjurite teemat. Enamasti kirjutatakse haavamädanikust, mida põhjustab seen – haavataelik. Vähem on mainitud ka putukat, haavasikku, kes oma eluringiga võib tekitada haava lehevarrele minu poolt nähtuga sarnaseid moodustisi, justkui kasvajaid. Mina praegu ei tea, kuidas sellised punapõsksed „õunad“ lehevarrele tekivad. Äkki on tegu hoopis viirusega? Olen midagi taolist näinud kord tammel. Kui blogi lugejate hulgas on koolitatud metsamehi, siis ärge oma teadmisi vaka all hoidke ja lisage kommentaar. Saame kõik targemaks.

Jäta vastus