Blogi avalehel

Rändajad.

September 25th, 2010

Juhani ja Ingmar jätkasid oma poolelijäänud teekonda piki 58-ndat laiuskraadi. Kuumal suvepäeval juuli alguses lõpetasid nad jalgrattamatka minu metsas ja sealt täna ka uuesti alustati.

Seekord oli rohkem aega juttu vesta ja veidi metsaradadel ringi käia. Värviline sügispäev 20 soojakraadiga oli imekaunis. Hommikul, kui ise metsa sõitsin rändajaid ootama, tõusis kasteselt maapinnalt udu ja seda valgustasid puude vahelt paistma hakkavad päikesekiired. Sügis on tõesti imeline aastaaeg.

Ajakirjas „Loodusesõber“ on mitmendat aastat ilmunud Juhani ja Ingmari matkalood mööda Eesti vähetuntud paiku. Meeste rännuteele satuvad ette erinevad inimesed, mahajäetud talukohad ja rohtuma hakkavad teed. Seekordne retk on pühendatud Eesti looduskaitse 100-ndale aastapäevale ja huvi suunatud kaitstavate maastike, metsade ja liikide käekäigule. Seekord vestlesime ka mulle südamelähedastel teemadel – vanad metsad ja kullid, kotkad, kakud. Mulle pakub alati huvi ning hingekosutust kohtuda inimestega, kellega tunnen mingit hingesugulust, ühtmoodi mõtlemise ja loodustunnetuse sarnasust.

Jäta vastus