Blogi avalehel

Jõuluhommik akna taga.

December 25th, 2010

Terve jõuluöö sadas ja tuiskas. Hommikul aknast lumesadu vaadates oli tunne, et ei taha üldse nina välja pista, sest ees ootas ränk lumekühveldamise töö.

Jõin kohvi, pidasin päevaplaani ja samal ajal jälgisin, kuidas sebimine linnusööklas käis. Leevikesed võimutsesid, tihased püüdsid nende kõrvalt ka midagi nokka saada, aga siis ilmus karvasaba, ronis posti mööda üles ja lõi platsi puhtaks. Mõni tihane püüdis veel orava selja tagant terakese napsata, millest pugija ka numbrit ei teinud.

Hoopis närvilisem oli teine tegelane, kes jälgis sööklas mõnulejat kõrvalt kirsipuu otsast. Lõpuks ei pidanud tal närv vastu, hüppas alla ja krabinal posti mööda üles linnusööklasse. Otsemaid tegi toidul istuja tulija poole ähvardava hüppe, mille peale äraaetu sabaga vehkima ja vihaselt edasi-tagasi tuuseldama kukkus. Siis aga avastas, et toidupalukesi on lumele pudenenud ja mõne pisike suutäie võib ka maast üles korjata.

Mõlemad loomakesed on mul igahommikused kostilised ja kuni nemad söövad, peavad linnud pealt vaatama. Pealtnäha armsad oravad on tegelikult üpris riiakad ja ahned tegelased. Lisaks seemnete söömisele närivad nad vahel nööri läbi ja viivad tihaste peki kaasa. Pärast nende külaskäiku tuleb lindudele uut toitu panna.

10 vastus “Jõuluhommik akna taga.”

 1. Irwik:

  Eh, aitab poliitikast :)))

 2. Valmar:

  Lisaks on nad ka lindude pesitsuse perioodil suured pesaröövlid, kes hea meelega sööva lindude mune, kui ka poegi.

 3. jaakobus:

  orav ongi oma olemuselt rott. lihtsalt uhkema väljanägemisega 🙂

 4. muig:

  Irwwww ja keegi kahtleb et millised on oravad 😀

 5. Põhk:

  See sobib ideaalselt oravate valimisloosungiks 😀

 6. elutark:

  Nagu looduses, nii ka poliitikas. Pole midagi uut siin päikese all.

 7. inimlikult loomalik:

  Jäin autoga ilmselt orava territoorimile seisma ja auto katusele lendas kõva pauguga käbi. Ja kui ma oma veast kohe aru ei saanud, siis, ise nägin, kui virutas teist korda veel ja ähvardava tsik-tsik-tsik saatel. Sõitsin 2 meetrit kaugemale ja rahu majas.
  Jutt ei ole poliitiline, eks igaüks kaitseb ennast ja oma territooriumi võimalike vahenditega.

 8. Lilleke:

  Mina sügisel korjasin pähkleid ja vaatasin, et kas keegi on enne mind siin pähkleid korjanud ja ladunud puude keskele kokku. Sarapuul tuleb 10-12 tüve ühest juurekohast. Siis kui mitmenda sellise hunniku leidsin, sain aru, et orav täitis oma sahvrit. Kõik auguga ja muidu pealtnäha ilusad, aga seest mittekõlblikud olid kenasti välja praagitud ja ilusad hunnikukesed pähklipuude vahel. Lahe loomake.

 9. Taat:

  Just just nagu elus nii ka poliitikas. Ikka omale ja plats puhtaks. Kuid minu arusaamine oravast on see, et ega orav eriti aru saa, mis puu all toimub. Temal ikka kena kõrgelt oksalt kaugele vaadata ja silmapiir selge. Mis seal maas ikka toimuda saab. Mingid elajad askeldavad ja tuuseldavad seal ringi ja las olla. Peaasi, et puuotsa ei kipuks. No mis nad seal teevad, ei saa orav mitte aru. Täiesti arusaamatu ja sellepärast ei tunne orav huvi ka selle vastu. iseasi, et kui midagi kuskilt napsata annab.

 10. niimoodi:

  Head uut aastat!
  Inimesed on veel ägedamad oravast. Olete näinud inimest,kes ei tahaks raha (eurot)?
  Raha ja naiste pärast on sõjad puhkenud. Oravatel nii halvasti pole läinud.

Jäta vastus