Blogi avalehel

Sabad sooja.

February 19th, 2011

Juba eile tahtsin kirjutada ühest naljakast loost, mida nägin ühe taluköögi aknast, kui seal külas käisin. Siis aga polnud fotoaparaati käepärast.

Täna kordus ligilähedane vaatepilt koduõues. Lindude söögimaja all käib mitmendat päeva üks hiireke söömas ja tegin temast läbi akna mõne klõpsu. Liiki ei oska määrata, aga tundub, et tavalise majahiirega tegu pole.

Väljas oli külma umbes 18 kraadi ja kui hiir põõsa alt välja ilmus ning teri nosima asus, tõmbas ta oma pika saba jalge vahelt läbi, suunaga üle tagakeha. Pilt on udune, sest läbi akna võetult ja suurendatult pole kvaliteeti enam ollagi. Kiusatus hiire käitumisest siin kirjutada oli siiski suur.

Veelgi naljakam oli eile nähtud juttselg-hiir. Tema oli mõõtmetelt tänasest tegelasest veidi väiksem, musta pikitriibuga üle selja ja pika musta sabaga. Tavaline hiireke, keda vahel põhukuhja all kohata võib. Kui see juttselg siis samamoodi linnutoidu jääke maast sööma asus, tõmbas tema oma musta peene saba tagajalgade eest risti ümber kõhu. Nagu vöö kasukale peale. Kui hiireke kohta vahetas, siis oli tal saba järel nagu ikka, aga kui peatus, siis käis see viuhti jälle ümber kõhu.

Selline tegevus oli pööraselt naljakas. Kui aga mõelda, miks hiired sedaviisi käituvad, siis võib arvata, et tegemist on kehaosade (saba) kaitsmisega külma eest. Võimalik, et ka kõige selle kaitsmisega, mis saba alla jääb. Ka inimene pistab oma külmast kanged käed näiteks põue, et neid soojendada.

4 vastus “Sabad sooja.”

 1. kass:

  Too saba minu kõhtu sooja.

 2. kaia pihlak:

  On jah naljakas lugu, ei ole kyll enne näinud, eks ta vast kylma pärast oli, paistab olevat metsahiir, tuletab väga meelde minu hiirekest, kes käisyleeelmisel aastal minu rödul söömas iga päev, sabaga kyll ei vehklend, aga siis ei olnud ka nii kylm minu meelest.

  siin on minu hiireke
  http://www.youtube.com/watch?v=2hIasIWU3FQ

 3. Tann:

  Meil siin eile sama vaatepilt.Huvitav ainult,kas külm on hiirte enese alalhoiuinstinkti langetanud.Meie sõbrake lasi endale vägagi lähedale ca.1m.siis hüppas kah vaid paar sammu eemale ja nakitses rahumeeles linnumajakese alt leitud päevalilleseemneid edasi.

 4. petja:

  minu teada need on kaelushiired, suured nagu hamstrid, silma järgi 60-70 g. päris armsad, aga võivad kuskil kapis kõik riided pesa tehes katki närida.

Jäta vastus