Blogi avalehel

Maamaks tõusis.

February 21st, 2011

Elektroonilised maamaksuteated tulid ära ja üllatusena nägin, et selle aasta maamaks on 1,3 korda suurem kui eelnevatel aastatel oli. Vallavolikogu on teinud otsuse, et maaomanikud peavad rohkem maksma hakkama.

Kohe ei olekski seda märganud, sest pole kuigi osav peast eurosid tagasi kroonideks arvutama. Võtsin igaks juhuks eurokalkulaatori pihku ja klõbistasin natuke. Oligi kohe selge. Säh sulle siis – euro makse ei tõsta 🙁

Isegi maa maksustamishind tundub vahepeal muutunud olevat. Selle kujunemist ma iseseisvalt nuputada ei suuda, peab maakorraldajalt küsima. Maamaks põllumaalt on nüüd endise 1% asemel 1,5% ja metsamaalt 1,5% asemel 2%.

Olen kogu aeg seda meelt olnud, et maamaks on see raha, millega kodanikud toetavad kohalikku omavalitsust ja maaomanikena maksame seda kõik ühtviisi. Olen viimastel päevadel sõitnud lumistel vallateedel ja tahtnud tunnustada teede hooldamist. Need on praegu tükk maad paremas seisus kui suured riigiteed. Lumi on laialt lahti aetud ja tee tasane, ilma jäätunud pikivagudeta nagu suurtel maanteedel. Mõistan, et ka minu tasutud maamaks võimaldab vallal teede eest hoolitseda.

Ma poleks maamaksu teemat hakanudki puudutama, aga kindlustunne lõi kõikuma. Äkki tõstetakse järgmisel aastal jälle. Või muudab uus riigikogu jälle mõnda seadust.

Üks vastus “Maamaks tõusis.”

  1. protsent:

    2% peaks olema ülemine piir, seega eriti rohkem kuskile tõsta pole.. kui just ei viida läbi uut hindamist

Jäta vastus