Blogi avalehel

Üks suur liblikas.

June 18th, 2011

Haavalumik on pildil oleva liblika nimi, keda võib nüüd, juuni teisel poolel, siin-seal metsateedel kohata. Tema tiibade siruulatus on 6 – 8 cm, mis on teiste liblikatega võrreldes üks suuremaid. Elupaigaks on tal niisked segametsad. Oma nime on haavalumik saanud sellest, et tema röövikud toituvad haabadel.

Nende liblikate käekäik sõltub talvedest. Külma talve järgsel suvel on neid vähem, soe talv aga mõjub liblikatele soodsalt. Arvatavasti võib sel suvel neid veelgi kohata.

Nägin täna ka niidu-võrkliblikat, kes on haavalumikust poole väiksem, aga see-eest väga ilusate oranžide tiibadega, mida katab tume võrkmuster. Olin niitmisega ametis ja kaamerat polnud käepärast, seepärast temast mul pilti pole.

Suve ilusamad hetked niitudel ongi õite ja liblikatega seotud. Kõik ülejäänu – niitmistöö, higistamine, võitlemine sääskede, kihulaste, parmude ja herilastega – on tüütu paratamatus ja tuleb välja kannatada.

Jäta vastus