Blogi avalehel

Kanarbiku õitseaeg.

July 24th, 2011

Kevadest sügiseni kestab rabas õitsemine ja viljade valmimine samaaegselt, vahelduvad õitsejad ja järgemööda valmivad ka marjad.

Praegu on kanarbiku õitsemise aeg. Pisikesed kellukakujulised lillakasroosad õied meelitavad nektarit ammutama rohkelt putukaid, sealhulgas mesilasi. Kanarbikumett hinnatakse kõrgelt tema erilise maitse ja aroomi poolest.

Tuppvillpead õitsesid varakevadel ära ja praegu näeb kõikjal nende valgeid sassis juukseid. Kukemarja roosad-valged õied on asendunud mustade marjadega, mis on paljude lindude maius. Valgete õitega rabamuraka punakaid-kollaseid maitsvaid vilju sai korjata juba mitu nädalat tagasi. Mätaste vahel silman rohelisi pohlakobaraid. Samblale on külvatud tibatillukesi jõhvikakuulikesi. Nende rohkuse järgi võib tõotab hea jõhvikasügis tulla.

Sookail on ära õitsenud. Kahju, et sel aastal tema turritavate karvadega valgeid õiekobaraid pildistamas ei käinud – need on nii erilised. Laukaservadel ja õõtsikutel valendasid maikuus ubalehe kaunid õied. Praegu valmivad kupardes seemned. Rabajärve pinnal on palju lehti, kus kindlasti kusagil istub ka Pöial-Liisi. Tol hommikul ta magas veel avanemata valge vesiroosi õie sees…

Jäta vastus