Blogi avalehel

Lumi tuli!

November 20th, 2008

Hommikul tuli kiiresti lindude sööklasse toitu juurde viia. Lumega on nad agarad inimese pakutavat võtma. Minu üheks lemmikuks on rahumeelne pisike tutt-tihane, kes on suhteliselt julge ja lubab end jälgida. Enamasti on ta madalate okste vahel peidus. Kui aga miski ei meeldi või tundub ohtlik olevat, hakkab ta veidralt puristava häälega tänitama.

Võtsin küll tööriistad kaasa ja panin pikema säärega jalanõud, aga võsas oli okstel liiga palju lund, mis kohe krae vahele hakkas pudisema. Andsin järele ega hakanud lumememme mängima. Niigi oli huvitav talve otsimas käia.

Mõned metskitsed on kindlasti alles. Kõiki pole suudetud küttida. Kahed jäljed olid jõe taga ja seal nägin kaht valget peput leppade vahel vilksatamas. Teiselpool suurtel põldudel oli kauguses 4-liikmeline kamp toitu otsimas. Aga nad on nii araks aetud, et 300-400m kaugusel teest pagevad autot nähes pööraselt kapates metsa poole.

Kuusenoorendikus pole ühtki jälge. Puud on valged ja ümberringi imeline vaikus. Kõik kodus mõeldud mõtted hajuvad kusagile. Mured kaovad. Mõtlen ilusatest asjadest. Vanemal pojal on täna sünnipäev. 35 aastat tagasi oli krõbe talveilm. Helistan ja räägime. On hea olla.

Jäta vastus