Blogi avalehel

Sügis kärbib ridu.

September 20th, 2011

Sügis on karm ja kärbib suviste lendlejate tiibu. Ma pole kindel, kas see tondihobu, keda pärast öösel sadanud vihma nägin jõuetuna rohul lebamas, üldse elus oli. Märkasin teda seetõttu, et veepiisad tema läbipaistvatel tiibadel sädelesid kui pärlid. Puudutasin kiili jalgu ja need olid tugevasti lehe külge klammerdunud. Ehk tuul pühkis veepärlid hiljem ära.

Teine tiivuline lamas metsas tööjärjel. Hoburästas. Tema jaoks oli suvi jäädavalt lõppenud. Vigastusi polnud näha, aga eluvaim oli läinud.

Olen paar päeva metsas tublisti tööd teinud. Ühe väikese langi lõpetasin eile, täna jätkasin teises kohas. Eks see hooldustöö ikka paras eneseületamine ole, kui selg tuld lööma hakkab. Märja rohuga pole võimalik vahepeal korraks pikali visata, et puhata ja lihased lõdvaks lasta. Tuleb lõpuni kannatada, hilissuve kohta erakordselt verejanulisi sääski peletada ning põdrakärbseid juustest nokkida.

Lugesin erametsa infost, et jälle hakatakse metsaseadust muutma. Ministeeriumis tulevat osapooled aruteluks kokku. Miks metsaomanikele pole teada antud, milliseid muudatusi kavatsetakse seadusesse panna?

Jäta vastus