Blogi avalehel

Silmad ja kõrvad peavad lahti olema.

September 28th, 2011

Metskitse nägemine on sel aastal sündmus. Neid peaks kokku kolm olema, kui just mõni pole vahepeal salaküti või kiskja kõhtu läinud. Mõni aeg tagasi nägin sellel ristikheinapõllul üht sarvilist sokku, nüüd siis kaht kitse. Üks lesis rohus, ainult kõrvad paistsid. Teine jälgis mind seistes, aga ohtu ei paistnud tundvat. Kõht oli rammusat rohtu täis söödud, mäletsemise aeg tuli kätte ja temagi heitis maha. Nii lehmad, lambad kui kitsed mäletsevad ikka lamades.

Õhtuti või varahommikuti liigub metsateedel ka muud rahvast ja autosid. Tunnen sõidumaneeri järgi kohe ära, kui võõras auto on käinud, sest keegi on kurvi kaapinud, otse poriaugust läbi sõitnud (mida ise väldin, sest siis läheb see ju veelgi sügavamaks) või kohapealt liikuma hakates siduri järsult päästnud, nii et muld lendab. Ei tea, miks võõrad närviliselt kiirustavad…

Ükspäev käis jõe taga sõda. Pärast paari-kolme pauku arvasin, et jahimehed. Aga lasud aina tulid ja tulid. Olin parasjagu teekraavist võsa niitmas ja tänasin õnne, et sel korral kuusekultuure jõe taha hooldama ei läinud. Hetkeks kuulsin üht kahtlast vilistavat heli üle põllu tulevat. Kurat! – kuuli vihin! Lask pidi vintrelvast tulema. Kobisin autosse, sest tahaks veel elada, ja jäin ootama. Vaatasin kella – 15.25, reede õhtupoolik. Pauguseeriad jätkusid väikeste vaheaegadega ja neid tuli kõvasti üle kümne. See ei saanud jahipidamine olla, vaid mingid tüübid olid relvi katsetamas.

Helistasin jahisektsiooni esimehele ja veel paarile jahimehele. Mitte keegi neist polnud sel ajal metsas ega ulukilubasid polnud ka välja antud. Järelikult pidid mingid relvadega hullud olema. Hiljem rääkisin külamehega, kes samuti laske küla lähedalt metsast kuulis ja oli arvanud, et politsei ajab kedagi taga.

Hull lugu küll, kui oma metsas peab helkurvestiga käima hakkama.

2 vastus “Silmad ja kõrvad peavad lahti olema.”

 1. tõnis ivask:

  Loen ka alati sinu blogi Meil on küll kitsedega üsna hea seis Tähendab ,et on küllaldaselt Need kaks talve hõrendasid küll nende ridu ,aga pea iga päev ikka näeb neid.Nende Tulistajate kohta niipalju ,et oleksite kohe pidanud politseisse teatama.Salakütte ja neid muidu mõnumehi on liialt palju siginenud

  Antslast

 2. Leili:

  Tõnisele.
  Mõte politseist tuli alles siis, kui oli selge, et kohalike jahimeestega tegu pole. Jahihoojal ju jahimeestele politseid kutsuma ei hakka.
  Politseiga on aga sedaviisi, et tuleb helistada keskuse numbril 110. Seal registreeritakse kõne ja alles keskuse kaudu suunatakse kohalikud politseinikud kuhu vaja. Mõne kiire asja puhul oleks tõhusam, kui teaks kohalike korravalvurite mobiilinumbrit ja saaks otse väljakutse saata. Aga seda pole ette nähtud. Kuni sidet peetakse, on paugutajad ammu nelja tuule poole varvast lasknud. Laskjate täpset asukohta metsast kostvate paukude järgi täpsustada on üldiselt keeruline.

Jäta vastus