Blogi avalehel

Tuuled akna taga, aga toas on soe…

November 23rd, 2008

…tuuled und ei sega, magab kassipoeg.

Minu kassid on lapseeast väljas ja täna nad välja ei kipu. Saunas on soe ja seal nad magavad.

Linnud ei maga, sest kõht näpistab. Söögimaja juures käis enne pimeduse saabumist hästi vilgas elu. Eile ostsin poest uudistoitu – teravilja-rasvapalle. Need on väikese võrgu sisse pakitud kuulikesed ja lihtne riputada kusagile katusealusesse või oksale. Rasvatihased võtsid kohe omaks. Läbi tuisu pildistatuna on fotol küll rohkem lumetriipe kui lindu ja rasvakuulikesi näha. Aga selline see tänane ilm just on.

Tuiskab ja tuulutab. Imelikult vaikne on nii teedel kui õuedes. Autod ei liigu, lumesahad ka mitte. Inimesed pole lumelabidaid kätte võtnud, sest see on üsna mõttetu. Tuisk jätkub koos sajuga. Suured pärnad mu koduõues kohisevad ja maja nurk naksub. Ega nüüd saagi õieti aru, kui palju lund taevast alla sajab või kui palju tuul seda puudelt ja katustelt lennutab. Lund on igal pool. Kui samasugune ilm jätkub, ootab lähiajal ees suurem kaevetöö. Küllap on kunagi hea meenutada, kui valge rüüga tänavused kadrid tulid.

Jäta vastus