Blogi avalehel

Varsakapjade aeg käes

April 29th, 2012

Vesi hakkab kraavides alanema. Metsatiigis jääb kaldaäärsetele taimedele sattunud konnakude vist enne kulleste valmimist kuivale, kui maikuus suuremaid sadusid ei tule. Mõned soojad päevad on meelitanud kraavides varsakabjad õitsema. Loetlen järgemööda neid kevadisi õisi: sinilill, kopsurohi, ülane, lepiklill ja nüüd on järg varsakabja käes.

Pühapäev ei olnud puhkepäev, mehed hakkasid mu sünnikodu platsil masinaga küttepuid lõhkuma. Paraku läks paari tunni pärast hüdrosilinder lõhki ja töö lõpetamine lükkub edasi. Ise käisin metsaistutamise kohta ette valmistamas – võsa lõikamas. Pilvine ilm pikendab raiesmikul sinilillede ja ülaste õitsemist, kuid varsakabi hallist ilmast ei hooli – tema avab õied kohe, kui nupud veest välja ulatuvad.

Kiire nädal on tulemas. Üks päev kulub veel raiesmikul korra loomiseks, seejärel vaja kuuseistikud taimeaiast ära tuua, talguliste toitlustamist korraldada ja veel palju muid toimetamisi.

Jäta vastus