Blogi avalehel

Suve suminad, värvid ja maasikad

June 26th, 2012

Tugev jaanivihm pesi looduse puhtaks ja kohe jäi ka sääski vähemaks. Suve värvid säravad veelgi erksamalt.

Jaanipäeval vaatasin üle oma metsatalu õuenurgad ja otsustasin, et praegu veel niitma ei hakka. Erinevalt eelmistest aastatest jätsin mõned kohad enne jaani kasvama – las õitsevad ära, kel sellega kiire. Natuke imelik küll on valgeid putkeõisikuid vaadata, aga mis sest – nemadki praegu ilusad. Rääkimata siis lillade nuppudega ohakatest, kuhu maandub kõiksugu sumisejaid, muid putukaid ja kuhu isegi kiritigu ei pidanud liiga kõrgeks ronida.

Käisin taas oma lemmikkohas vaatamas, milliseid uusi käpalisi on juurde tulnud. Sõrmkäppade õisikuid oli tublisti rohkem kui mõni aeg tagasi, kuid uued liigid polnud ikka veel õitsema hakanud. Küll aga on lootust ka neid näha, sest varred on püsti ja õiepungadki moodustunud.

Peatusin ühel männiraiesmiku serval, sest teadsin eelmisest korrast, et seal õitses palju metsmaasikaid. Tõepoolest – juba sõingi tublid peotäied selle aasta esimesi. Pärast koju tulles vaatasin igaks juhuks ka oma aeda ja juba punetasid sealgi lehtede varjus esimesed marjad. Need viisin emale, et temagi saaks kambris natuke suvetunnet suhu.

Jäta vastus