Blogi avalehel

26. juuli Kiisu-Mamma

July 26th, 2008


Sain mõne päeva täita vanaema kohustusi ja seda vanaema kutsuvad mu kallid tüdrukutirtsud Kiisu-Mammaks. Lisaks päris kiisudele, on laste lemmikkohaks metsaonn, väike jõeke, kiik ja varjulised metsarajad. Seda käiku oodatakse maale tulles alati üle kõige.

Täna käisime Jäneda talupäevadel. Oli hea meel näha, et uusi agaraid erametsaomanikke tuleb igal aastal juurde, kellele tunnustust avaldatakse ja auhindu jagatakse. Jällenägemisrõõmu teeb taaskohtumine ammuste tuttavatega. Minu jaoks on selline rahvakogunemine väsitav, aga erinevalt paljudest suveüritustest tulevad Jänedale kokku maainimesed ja valitseb omamoodi ühtekuuluvustunne. Koju tulemise ajaks olid kotid head-paremat talukaupa täis. Lastele pakkusid kõige rohkem huvi hobused, aga ka teised loomad, kes olid näitusele välja toodud.

Õhtul tahtsin viimaste päevade virr-varrist välja pääseda ja käisin päikeseloojangu ajal tiiru metsas. Oli selle suve üks soojemaid õhtuid ja peaaegu hääletu mets ümberringi. Kaugelt kostis sookurgede pasunaid ja paar rästahäälitsust. Suvi lõhnab küpsuse ja valmimise järele. Õhtu varjud venivad järjest pikemaks ja ööd pimedamaks.

Jäta vastus