Blogi avalehel

Kui tahan, ostan ka sinu ära!

July 25th, 2013

Tänane Metsaleht on suvele kohaselt täis nalja ja irooniat. Esikülg paistab pildilt, seespool aga jagab Pikk-Kõrva Peeter oma kogemusi ulukikaitse repellendi kasutamisest ja toetustest.

Sõbrad püüavad mind harjutada elu irooniaga võtma ja leppima asjadega, mida pole ise võimeline muutma. Iroonia ja naljad metsanduses, mida olen harjunud ikka tõsimeeli võtma, vajavad paraku pikemat harjutamist.

Guugeldan ja loen, et Ostan Metsa firma alustas koostööd Maalehega ja saan veel teada, et pakuvad nii metsamaa, põllumaa ja raieõiguse eest parimat hinda, on usaldusväärsed partnerid jne. Kontaktisikuid ei leia. Metsalehe esikülg on nii kõnekas, et valge laiutav reklaamipind seondub mulle suure lageraielangiga. Püüan asja irooniaga võtta. Rohkem ei viitsi.

Nalja aga pakub Pikk-Kõrva Peetri kirjutis, kuidas ta üritas eht-eestlaslikul viisil lolle määrusi üle kavaldada. Äratundmisrõõm oli suur, kui Peeter kirjeldas ulukitõrje repellendiga Cervacol kuuselatvade määrimise alustamist nädal enne ametnike poolt lubatud tähtaega, sest aeg ja ilm olid sobivad. No poleks ju tohtinud nii teha… toetuse avalduse saatmise tähtaeg polnud veel käes.

Just tollesama lolli määruse tõttu loobusin ka mina ulukikahjude ennetamise toetuse taotlemisest. Las need, kel on raha kilomeetrite viisi kõrgeid võrkaedasid oma metsa üles panna, võtavad selle eurotoetuse endale.

Naer sai naerdud ja vaadates taas seda Metsalehe esikülge, ei oska enam midagi kosta. Järgmisel korral ei või kindel olla, kas lehe sisekülgedelt enam lahedaid lugusid lugeda saabki, sest raha teeb imet.

Küllap nüüd öeldakse, et könn, mis sa niuksud, kui tahame, ostame ära ka terve Maalehe ja pealekauba ka sinu metsa. Enam pole üldse naljakas.

Jäta vastus