Blogi avalehel

Sügis metsatalu radadel

September 29th, 2013

Vähehaaval hakkab jõeäärsete maade korrastamine lõpule jõudma. Oksarisu on suuremalt jaolt põletatud, kütteks lõigatud puud läbi koolmekoha minema viidud, võsa niidetud. Teeradasid ja kaldapealseid katavad esimesed kollased sügislehed. Sügis on ilus aeg, värviline ja rahulik. Lisan loo juurde mõned pildid.

Veel on pooleli piki taliviljaorase põllu ja metsa äärt pidi kulgeva tee kraavide puhastamine võsast. Paar aastat pole kaldaid niitnud ega võsa lõiganud, seepärast tuli järjekordne põhjalik puhastamine ette võtta.

Kraavi taga kasvab 2001.a. istutatud „rootsi“ kuusik ning ka seal on aeg natuke hooldust teha. Kuusik on tihe ja seepärast pole jõudsalt kasvanud puude vahele enam kuigi palju lepavõsa mahtunud. Eks ma hooldasin esimestel aastatel seda päris hoolega ning Valgevene seemnest Rootsis kasvatatud taimed sirgusid erakordselt kiiresti. Pole olnud juhust käia mõne teise metsaomaniku juures, kes samal ajal juhtus neid taimi ostma. Tahaks teada, kuidas teistel on rootsi kuusega läinud.

Jäta vastus