Blogi avalehel

Pihlaka- ja lodjapuumarju on vähe, õunu palju

October 7th, 2013

Mul on metsaservadel päris palju pihlakaid, kuid igal aastal neil marju ei ole. Tänavu ongi meil pihlapuud tühjad. Kui varsti hakkavad põhja poolt siia jõudma siidisabad, siis polegi neil midagi võtta.

Loodetavasti jääb aedades osa õunu puude otsa, sest tõenäoliselt ei suuda inimesed kogu saaki endale talvevarudeks ära korjata – õunu on palju, nad on sel aastal suured ja hea maitsega. Küllap tegi seda soe ja päikseline suvi. Puudele jäänud ülevalminud kuldrenette käivad nüüd hommikuti nokkimas musträstad.

Ka lodjapuupõõsastel on tavapärasest vähem marju või on need krimpsus ja pisikesed. Täna õnnestus metsateel käies mõnda ilusamat kobarat ka näha. Paljudel lodjapuupõõsastel on lehed röövikute poolt auklikuks söödud ja ripuvad okstel nagu ämblikuvõrgud. Lodjapuu on valitud 2013.a. aasta puuks. Talvel meeldib mulle tema marju otse põõsalt suhu pista.

Jäta vastus