Blogi avalehel

Ülased juba õitsevad

April 16th, 2014

Metsas pole sinililledki korralikult õitsema hakanud, kui juba sattusin jõe ääres koolmekoha kallaku peal kuluheina sees nägema valgeid ülaseõisi. Kevadpäike soojendab ja meelitab õied puhkema.

Veel eelmisel nädalal oli naabrimehe pakutud kasemahl selge ja klaar, tal metsaserval kask jooksis ja andis mullegi mitu kannutäit. Kui ülase õied puhkevad, hakkab kask „oksendama“ ja mahlaaugule on aeg punn ette lüüa.

Kotkad jõudsid nädalavahetusel lõunamaalt tagasi. Näen neid nüüd iga päev territooriumi kohal kahekesi koos lendamas. Sõitsin ka teise teadaoleva pesa lähistele ja pärast mõneminutilist ootamist ilmus ka sealne kotkapaar taeva all nähtavale. Liueldes tehti õhus ringe, kukutati end alla, tõusti taas kõrgemale ja kilgati pesametsa kohal. Selline on kotkaste pulmalend – meeli ülendav elamus.

Taevasse vaatama sundis mind ka kaugusest kostev mootorimüra. Otse üle minu metsa, suunaga Tallinna poole, põrises helikopter, sabal prantsuse sini-valge-punase riigilipu värvid. Minu teadmised ei eralda tsiviilkoptereid sõjaväelistest lennumasinatest. Millisega sel korral tegu oli, vajab asjatundja silma.

Jäta vastus