Blogi avalehel

Suvi täis sporti ja laulu

June 16th, 2014

Ega suvisel ajal polegi vaja metsa toimetama kibeleda, niisama jalutama ja vaatlema minna on toredamgi. Püüan sel aastal just nii teha, varasemast veidi teistmoodi. Küll sügise poole lähen ka asja pärast – seenele, marjule või mõnd hooldustööd tegema.

Kodus kulub üksjagu aega aiatöödele, niitmisele ja hädavajalikele tubastele asjadele. Lõpetasime selleks aastaks planeeritud remondi maja kallal ära, kunagi edaspidi, kui rahakott lubab, tuleb nagunii jätkata. Voodihaige ema jääb järjest nõrgemaks ja pikemalt eemal olla on keeruline.

Eelmisel nädalal oli kuulsa ja pikkade traditsioonidega jalgrattavõidusõidu Tour de France eelmänguks 8-etapiline Dauphine Prantsusmaal, kus suurem osa suurtuuril osalevaid tipprattureid oma vormi testisid, meie omad kaasa arvatud. Jälgisin sõite Eurospordi vahendusel. 5.-27.juulini möödub mul tõenäoliselt hulk tunde toas teleka ees Tour de France’i vaadates.

Laupäeval tuli jalgrattasport mulle Vändra rattaralli näol otse koduukse ette kätte. Rahvasportlased tegid lühema, 35 km pikkuse tiiru Kurgja kaudu, kõvemad mehed võistlesid 102 km pikkusel põhisõidul. Tuntud nimedest olid kohal näiteks Jaan Kirsipuu, Alo Jakin, Silver Schultz, Sigvard Kukk jt. Neist ei jäänud minu tehtud pildile ilmselt kedagi, kui järjekordne grupp mööda vuhises. Jalgrattasport on väga jõuline ala, nooruses proovisin seda ka ise.

No ja ega’s minagi jalgpalli MM mänge vaatamata jäta, valikuliselt muidugi. See aeg juba kestab ning jätkub kuni 13.juuli finaalini. Mulle meeldib ilus ja mõtestatud mängujoonisega jalgpall, mida mängib meeskondadest näiteks Itaalia. Muidugi on mul oma lemmikstaarid paljudest teistest riikidest, kes on aja jooksul tekkinud varasemaid EM-e ja MM-e jälgides.

Ja vahepeal tuleb veel suur laulu- ja tantsupidu Tallinnas, millele kaasaelamine annab hulgaks ajaks mõnusa enesetunde. Aastaid tagasi olen ka ise laulukaare all üheslaulmise tundest osa saanud, hiljem olen nii laulu- kui tantsupidu kohapeal vaadanud. Nüüd jään telekale truuks. Kui see kõik ükskord läbi saab, ongi suve küpsem pool käes.

Jäta vastus