Blogi avalehel

Veepuudus

July 31st, 2014

Siin pole ammuilma korralikku vihma sadanud, kõik äiksepilved on kaarega mööda läinud. Kuiv ilm võib rõõmustada peale rannas suvitajate ka põllumehi, sest varase odra koristamine on kiirelt käima läinud. Juba on töös ka kõrre koorimise masinad ja nende järel hõljub paks tolmupilv – muld on tuhkkuiv.

Käisin korraks ka jõe veeseisu uurimas. Kaldakivid on alasti ja mõni nireke voolab nende alt läbi. Taas üks neist harvadest suvedest, mil väikses jões vett nii vähe, et mööda paepõhja võib kuiva jalaga üle jõe pääseda. Metsakraavid on täiesti kuivad.

Katsume kuidagi selle kuuma aja üle elada, kogume endasse päikest ja otsime veekogusid, kus end jahutada. Eestimaa suvi ei kesta lõputult, päev kisub lühemaks ning ega sadugi taevasse ei jää.
IMG_4052

Jäta vastus