Blogi avalehel

Ka lindudel on palav

August 5th, 2014

Hiireviudel on pojad lennuvõimelisteks saanud. Esialgu hoiavad pereliikmed veel lähestikku ning pojad proovivad valju mangumisega vanemate tähelepanu endale tõmmata, et mõnd nokatäit toitu välja meelitada.
Vanalinnud aga hoiduvad toidu toomisest, püüdes seeläbi sundida noori iseseisvalt seda hankima. Hiireviud söövad kõige meelsamini hiiri, nagu nende nimigi ütleb.
Noor hiireviu_1
Viljakoristus ongi linnuvanematel parim aeg õpetada noorlindudele jahipidamist, sest kombainide järel on pisinärilised liikvel ja neid siis hõlpsam kätte saada.

Nägin, kuidas hiireviud püüavad end kuuma ilmaga jahutada. Kõrrepõllul kõndides hoitakse tiivad sorakil, et õhk kehale ligi pääseks. Ega 30 kraadiga sellest üksi abi polegi ja seetõttu tuleb ka nokk lahti hoida. Nii et mitte ainult inimesed ei vaevle palavuse käes, vaid isegi lindude jaoks on see liig. Kõrgel õhus tiireldes on loodetavasti üksjagu jahedam.
Hiireviu_1
Piltidel on täiskasvanud hiireviu lennul ja selleaastane noorlind kivil seismas, nokk lahti. Lennul oleva linnu tiivamuster on hiireviule hästi iseloomulik. Kivil peatuva linnu sulestik aga on just noorele hiireviule omaselt laiguline.

Jäta vastus