Blogi avalehel

Häid jõulupühi!

December 24th, 2014

Tõin oma metsast kraavikaldalt ühe kuusepuu. Talle see vist ei meeldinud mitte sugugi, sest hakkas juba autos okkaid ajama. Panin ta koju jõudmise järel küll otsemaid vette, kuid juba enne tuppa viimist oli välistrepp, kus jalga alla seadsin, okkaid täis.

Kuuseke oli vist juba enne saagimist stressis, kui kuulis umbes nädalapäevad tagasi minu juttu, et tahan just tema jõulupuuks võtta. Iga päev käisin sellest kohast mööda ja vaatasin, et kui üldse kuuse peaksin viima, siis tema. Kasvas viltusel kraavinõlval ja paistis üsna väike, alumised oksad paksu kuluheina sees. Kui olin ta maha saaginud, selgus, et hoopis paarimeetrine noor puu juba. Ausalt öeldes pole kuusetoomisele järel meel just eriti rõõmus. Juba mitu aastat pole toonud, kust nüüd järsku selline plaan pähe kargas…
Jõuluks
Eelmisel tõid lapsed ise linnast(!) ühe jõulupuu, mis üldse okkad ei ajanud. See polnud harilik kuusk, vaid spetsiaalselt jõulupuuks kasvatatud nulg, olevat Lõuna-Eestist Tallinna müügiks toodud ja sealt jõudis ringiga viimaks siia. Ilus oli küll, kahar, tumeroheline ja turris okastega. Ma polnud varem sellise jõulupuuga kokku puutunud. Pärast uut aastat õue lumme torgatuna püsis maikuuni aianurgas haljas.

Paljude rõõmuks sadas pööripäeval natuke lund maha, nii et jõulud on valged. Kel võimalust, minge metsa talvist loodust hingama. Häid pühi kõigile!

2 vastus “Häid jõulupühi!”

  1. HELI:

    Armas Leili!

    Jõulurahu tervele teie perele! Tänu meeleolukate looduslugude eest!

    Heli Mahtra raba äärest

  2. Karl Ander:

    Häid pühi, Leili!

Jäta vastus