Blogi avalehel

Metskitsed viljapõllus peidus

June 19th, 2015

Poolteist päeva kestnud vihm jäi järele ja sõitsin vaatama, mis vahepeal metsas toimunud. Jahimehed tulid tee peal vastu, olid sigade platsi vaatamas käinud ja ütlesid, et juba kuu aega pole seal ühtki hinge käinud. Varem toodud vili kõik puutumata. Ainult ühed põdrajäljed olevat põlluservas.
metskits
Mehed küsisid, kas olen viimasel ajal metskitsi ka näinud. Ega ei olnud küll, välja arvatud paar nädalat tagasi, kui metsas käies sain ühe soku haukumise osaliseks.

Tegin oma metsaringi ära ja sõitsin piki viljapõldude vahelist teed tagasi kodu poole. Siis aga märkasin talinisu põllul paistmas kellegi kõrvu. Muidugi metskits.

Pildistasin eemalt autost, tahtmata looma üleliia häirida. Kodus pilti uurides aga tundus, et kitse selja taga oleks nagu paistmas veel teinegi pruun selg. Seega võis seal olla vähemalt kaks looma. Kas seal oli kitsemamma koos tallega või oli seal ka teine, pea maadligi puhkav loom, jääb teadmata. Mitme metslooma puhul on enamvähem alati nii, et kui teised puhkavad, siis üks valvab ümbrust.

Jäta vastus