Blogi avalehel

Sindis algavad heakorratalgud sel reedel

May 6th, 2009

talgute-paigad-007Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud on tegutsenud pisut üle aasta ja koondab oma liikmeskonnas üle paarikümne erineva liikumise, ettevõtte ja asutuse. Ümarlaua algatusel toimuval üleriigilisel muinsuskaitse talgupäeval osaleb 16. mail ka Sindi linn. Siiski tehakse ots lahti juba sel reedel. Talgutel kaasalöömise soovist saab märku anda muinsuskaitse ümarlaua veebileheltalgute-paigad-004 www.umarlaud.eu. Küsimustele vastab linnavalitsuse linnaaednik Sirli Pedassaar, kes on talgute pea koordinaator. Temaga saab kontakti telefonil 5169760 või elektronposti aadressil sirli.pedassaar@sindi.ee.

Seni on Sindi talgute vastu huvi tunnud kaks kooli: Sindi gümnaasium ja Pärnu Hansagümnaasium. Kava kohaselt oodatakse hansakaid Raudtee tänava talgute-paigad-003ja Paide maantee vahelisele alale järgmisel laupäeval. Sindi gümnaasiumi õpilased tulevad Evelyn Friedemanni juhendamisel kirikuparki tööle eeloleval reedel. Samal päeval kogunevad kella kaheteistkümneks linna raehoone juurde inimesed, kes suunduvad Urmas Elvi juhendamisel Sindi kalmistutele, et korrastada hooldamata Vabadussõjas sõdinud meeste haudasid. Praegu on selleks soovi avaldanud 5 inimest.

Töökäsi vajatakse 16. mail ka Jaama tänaval asuva Sindi Tervisekeskuse väga suurele territooriumile. Talgulised peaksid kaasavõtma oma töövahendid: kindad, reha, saag, kirves. Vaid toidukoti võib jätta koju, sest Sindi sotsiaalmaja pakub kõigile töölistele mõlemal päeval suppi.

Jäta vastus