Blogi avalehel

Siseminister esines Pärnu Väärikate Ülikooli kuulajatele

May 26th, 2010

Täna esines siseminister Marko Pomerants Pärnu sanatooriumi Tervis konverentsi saalis Väärikate Ülikooli kuulajaskonnale loenguga „Eesti sisejulgeolek ja selle tagamine“ ning vastas erinevatele küsimustele.


marko-pomerants-esineb-parnu-vaarikate-ulikooli-kuulajatele

Siseminister Marko Pomerants esineb Pärnu Väärikate Ülikooli kuulajatele

Inimestele oli rahustav teada saada, et Pärnu ei vääri peksupealinna nimetust, sest ministri esitatud arvud ja ekraanile suunatud diagrammid rääkisid vastupidistest faktidest.

Tulevikus võivad probleeme hakata tekitama illegaalid, kes sooviksid oma eluga jätkata Eestis. Minister juhtis tähelepanu tõsiasjale, et üks inimene, kellele antakse elamisluba, võib järgnevalt näiteks 8 inimest kaasa tuua. Need on tema oletatavad pereliikmed, kes hakkavad nõudma oma inimõigusi, et pere saaks koos elamist jätkata. Terrorismi ohtu minister praegu ei näe.

kogunevad-kuulajad-taidavad-saali

Kogunevad kuulajad täidavad saali

Minister ütles, et masu mõjutab suuresti ka sisejulgeoleku heaks tehtavat tööd. Sel aastal tuleb hakkama saada 300 miljonit krooni väiksemate kulutustega. Samal ajal kulub ainuüksi teenistuslikele sõitudele ca 5,6 miljonit liitrit kütust. Minister nimetas vajadust uue suure politsei ja piirivalve hoone järele Pärnus, mis peaks tulema Tammsaare tänava sõjaväeterritooriumi kohale. Praegu aga puuduvad vajalikud vahendid reaalsete sammude astumiseks. Suurt tähelepanu pööratakse infotehnoloogia arendamisele. Ministeeriumi allasutuste süsteemis on umbes 9000 arvutit. Praegu töötab politsei ja piirivalve ametis 6200 töötajat.

Saalist küsiti abipolitseinike arvu. Pomerantsi sõnul on Eestis praegu 1000 abipolitseinikku. Tehti ettepanek suurematel maanteedel kehtestada teekasutusmaks. Veel juhiti ministri tähelepanu sellele, et hetkel käivad tööd neljal suurel teedeehituse objektil, mida rahastab Euroopa Liit. Soovitati valitsuse istungil arutada võimalust, et teeehitus toimuks mitmes vahetuses, mis lühendaks ehituste valmimise tähtaega ja annaks inimestele rohkem tööd. Muret tekitab praegune alkoholipoliitika, mis küsija sõnul olevat liialt hambutu. Tõstatati küsimus seaduslikkuse ja õigluse suurest lahknevusest, mis tekitab kodanike rahulolematust. Pomerantsi vastusest selgus, et tema seisukohalt peaks siiski õigusmõistmisega asi üldjoontes paigas olema. Karistatud saavad isegi õigusemõistjad, kui nad minetavad seaduse kuulekuse. Samuti küsiti, kuidas ohjeldada noorukite laamendamist.

mari-suurvali-keskel-juhib-vaarikate-ulikooli-tood1

Mari Suurväli (keskel) juhib Väärikate Ülikooli tööd

Õppeaasta lõpetamine

Pärnu Väärikate Ülikooli esimese õppeaasta pidulik lõpetamine toimub 9. juunil kell 16.00 teatris „Endla“. Tervitussõnavõttudega esinevad Pärnu maavanem Andres Metsoja ja Pärnu abilinnapea Jane Mets. Tartu Ülikooli õppeprorektor Birute Klaas teeb ettekande teemal „Õpime igas eas, igas kohas, igal ajal”. Samas antakse üle tunnistused ja tänukirjad toetajatele.

Üks peamisi abilisi Väärikate Ülikooli läbiviimisel on Jaak Suurväli.

jaak-suurvali-on-pidevalt-abiks-vaarikate1

Jaak Suurväli

Samal teemal:

Pomerants räägib sisejulgeoleku teemal

Väärikad on jälle õpihoos!

Toomas Kivimägi esines Väärikate ülikooli kuulajate ees

Väärikate ülikool alustas tegevust Pärnu kolledžis

Väärikate Ülikool

2 vastus “Siseminister esines Pärnu Väärikate Ülikooli kuulajatele”

  1. Pärnumaa » Blog Archive » Väärikate Ülikooli avaloengu peab Annely Akkermann:

    [...] Siseminister esines Pärnu Väärikate Ülikooli kuulajatele [...]

  2. Pärnumaa » Blog Archive » Annely Akkermann loenguga Väärikate Ülikooli ees:

    [...] Siseminister esines Pärnu Väärikate Ülikooli kuulajatele [...]

Jäta vastus