Blogi avalehel

Sindi linna külastasid noored kristlased

May 29th, 2010

Tartu Risttee Kogudus, Tallinna Vineyard’i Kogudus, Pärnu Kristliku Elu Keskus, kristlikud sõbrad Norrast, Inglismaalt ja Ameerikast, aga ka Sindist ja mitte ainult kristlased kogunesid täna Sindi Avatud Noortekeskuses, et minna laiali üle linna korrastustöid tegema ja hiljem samas kohas uuesti kohtudes musitseerida, laulda ja olla üheskoos rõõmus kenast päevast.

elvo-grimm-zongloorib-prugikottidega-ja-ootab-kogunemist

Elvo Grimm ootab töökäte kogunemist ja žonglöörib ajaviiteks prügikottidega

Käesoleval aastal oli tegu umbes samasuguse ettevõtmisega nagu möödunud aastal, ainult tööd tehti üle linna ulatuslikumalt ja kristlike noorte initsiatiiviga liitus peale noortekeskuse ka Sindi Noortekogu. Kui möödunud aastal oli ainuke tööpaik Sindi ujula, kus tehti tööd ja peeti pallilahing, siis sel korral oli nimetatud koht vaid üks paljudest koristusaladest, kus sõeluti liiva, pühiti asfalti võrkpalli platsi ümbert ja kaugemalt. Töid juhatas ja tööriistadega varustas seltsimaja juhataja Priit Kask ja Noortekogu aseesimees Elvo Grimm.

kalmistuvaht-aare-kunnapas-juhatab-tood-katte

Kalmistuvaht Aare Künnapas juhatab tööd kätte

Teine äärmine punkt linnas oli kalmistute korrastamine. Kalmistuvaht Aare Künnapas viis noored surnuaia teid pühkima. Sindi raehoone esisel väljakul olevate lilleistikute vahel rohiti peenraid Alli Pihhuse juhendamisel. Noortekogu liikme Rait Multaneni eestvedamisel käidi suurte kilekottidega mööda linna parke, kooli, kiriku, Konsumi kaupluse, skatepark’i ja bussipeatuste juures, et võtta maast üles mahaloobitud rämpsu. Miša Šorin ja Argo Saarmann võtsid käsile Konsumi kaupluse ja lasteaia vahel oleva korvpalli platsi. Neid oli abistamas samuti terve hulk noori, kes puhastasid roostest ja värvisid prügikasti, kiige ning korvivõrgu konstruktsioone. Juba eelmisel päeval oli Šorin platsi valge värviga ära jooninud.

prugikottidega-puiesteel

Prügikottidega puiesteel

Tööd leidis ümmarguselt poolsada külalisnoort, lisaks neile veel Sindi linna noored. Täpset arvu on raske hinnata, sest muist tulid hiljem ja mõned lahkusid varem. Mingit registri arvestuse pidamist ei peetud vajalikuks. Noortekeskuse juhataja Helle Vent jäi tehtud tööhulgaga väga rahule.

Peale tööd ja kerget kehakinnitust andsid külalisnoored pisikese kontserdi. Kitarri mängisid, laulsid ja väikese sõnumi möödasaadetud kasulikust päevast ütlesid Daniel Tartust, Phil Inglismaalt ning Kenneth Pärnust. Viimane elab juba pikemat aega Eestis ja suudab mõndagi ilma tõlgi vahenduseta rääkida. Valeria Januškevitš on Sindi neiu, kes rääkis lühidalt sellest, et tema on oma ellu võtnud Jumala. Valeria näitas, mida õpetatakse Kersti Adamsoni kunstistuudios, kus ta on juba kümme aastat õppinud tantsimist. Ka kraatsilises liikumises, inglitiibade kerguses käte sirutustega ja keha nõtketes painetes on võimalik elujaatavat sära edasi anda sama veenvalt nagu kitarri helides või lauluhäältega.

misa-sorin-koos-abilistega

Miša Šorin koos abilistega

Lõpulaulu ajal istus Kenneth löökriistade taha, Daniel võttis oma kitarri ja Phil mängis kitarril, mille tõi tagatoast Helle Vent. See pidi olema eriline kitarr, mida ainult päris mängijate kätte võib usaldada. Noored tõusid toolidelt, et oleks parem plaksutuste, kergete liikumistega ja kaasalaulmisega esitatavale palale kaasa elada. Nad laulsid valgusest ja Jumala armastusest. Nende rõõm oli siiras ja kõiki kohalviibijaid veenev. Noored oskasid head meelt tunda pisemaistki asjadest. Plaksutati ja naerdi lõbusalt isegi siis, kui mul õnnestus etteöeldud viisil keeruline võõrapärane nimi õieti kirjutada. Meeldiv on olnud kuulda sedagi, et Sindi linn on oma roheluses väga ilus linn.

anu-vassvik-noortegakitarridel-daniel-ja-phil-looriistadel-kenneth1

Pärnu Kristliku Elu Keskuse pastor Sven Veedla ei arva, et Sindi inimesed poleks ise suutelised oma linna eest hoolt kandma. Aga nad tulid eelkõige selleks, et teha midagi koos ja muuta kaunis linn seeläbi veelgi valgemaks, millest lauldi vaimulikus mõistes ka lõpulaulus.

Täiendavalt fotosid töö tegemistest

toopaevtoopaev-2toopaev-3toopaev-4

toopaev-5toopaev-6toopaev-7toopaev-8

toopaev-9toopaev-10toopaev-11toopaev-12

toopaev-13toopaev-14helle-vent-pildistabtoopaev-15

Täiendavalt fotosid kontserdilt

daniel-mangib-kitarri-ja-laulabpublik-toolidelsven-veedlavaleria-januskevits

publik-on-pusti-et-naha-valeria-esinemistvaleria-lubab-tantsidaphilphil-noortekeskuse-kitarriga

kenneth-daasvandkaasaelamine

Samal teemal:

Youth Reality esines Sindi noortele

Youth Reality abiga avati Sindi ujula võrkpalliplats

Üks vastus “Sindi linna külastasid noored kristlased”

  1. Pärnumaa » Blog Archive » Kristlik rockkontsert Sindis:

    [...] Sindi linna külastasid noored kristlased [...]

Jäta vastus