Blogi avalehel

Rahvamuusika heliseb seekord Metsapoolel

July 20th, 2010

Juba viiendat korda on toimumas laste ja noorte rahvamuusika laager, mida viib läbi MTÜ Moderato Reine Niine ja Margrit Kitse juhtimisel.

jamm-oues-2009-a

Meenutus 2009. aastast, foto erakogust

Laager on toimunud iga kord eri paigus, et jätkuks vaheldusrikkust ja põnevust nii osalejatele kui tegijatele. Varem on käidud Orajõe külas Nurmenuku talus, Kihnu rahvamajas, Häädemeeste muusikakoolis ja Kabli looduskeskuses. Sel aastal kaigub rahvamuusika Metsapoolel 29. juulist-31 juulini.

Laagrisse tulevad 7-16 aastased lapsed, enamuses Pärnumaa eri paigust. Elu on näidanud, et kes ühel korral tulnud, jääbki käima senikaua kuni vanusest välja kasvab. Et laager oleks huvitav, põnev ja meeldejääv, selleks on laagrisse kutsutud õpetajad, kes juhendavad erinevaid õpitubasid. Teist aastat järjest on õpetajateks Kristi Alas viiuli õpitoas, Eha Niglas akordioni õpitoas ja Kaarin Aamer kandle õpitoas. Koos valmistatakse ette tore kontsert, mida saab kuulata 31. juulil kell 12.00 Metsapoole Põhikooli saalis.

viiulimang

Viiulimängu meenutus 2009. aastast, foto erakogust

Õppimise vahele jagub ka nalja, tantsu ja tralli. Õhtuti ootavad lapsi ees „jämmid“, kus õpitakse eesti ja teiste rahvaste tantse, seltskonnatantse ning laulumänge, aga musitseeritakse ka lihtsalt mõnusalt ühes koos. Sel aastal loodavad organiseerijad lisaks kõigele muule toredal ka ilusat ilma, et nautida loodust ja jahutavat merd.

Laagri toimumine on saanud võimalikuks tänu paljudele toetajatele, keda organisaatorid soovivad väga tänada: Esta Vesik, kes andis võimaluse olla sel aastal Metsapoolel, Pärnumaa Kultuurkapital, OÜ Rovertot, Wendre AS ja mitmed teised.

Allpool on veel mõned fotod, mis meenutavad laagrit 2009. aastast.

kandle-opituba-2009-atantsimineakordioni-opituba-2009-akandlemang

Üks vastus “Rahvamuusika heliseb seekord Metsapoolel”

  1. Pärnumaa » Blog Archive » Metsapoole laager – lihtsalt super!:

    [...] Rahvamuusika heliseb seekord Metsapoolel [...]

Jäta vastus