Blogi avalehel

Lumi Sindis

December 13th, 2010

Tänane hommik ja järgnev lühike päevavalgus oli kaunis vaheldus eelmiste päevade kestvale lumesajule. Pikaldaselt tõusev päike, mis ei kerkigi praegu üle puude latvade, tekitas valgele pinnale huvitavaid varje ja muutis lume värvirohkeks.

lume-paksuslumi-voolab-ule-katuse-aarte

paev-algab-lume-kuhveldamisega2

Päev algab lume kühveldamisega

urmasel-pole-pohjust-nagu-varjata-koos-sobraga-on-suur-too-ara-tehtud2

Urmasel pole põhjust nägu varjata, koos sõbraga on suur töö ära tehtud

majahoidja-on-oigusega-pahane-sest-pidi-saha-poolt-lumme-maetud-prugikastid-uuesti-valja-kaevama2

Majahoidja on õigusega pahane, sest pidi saha poolt lumme maetud prügikastid uuesti välja kaevama

uksik-mandPühapäeval ilmus Sindi linna kodulehele teade, et kinnituisanud teed puhastatakse lumest esimesel võimalusel. Sindi Kommunaali käsutuses on lume koristustöödeks 2 traktorit ja 1 kopptraktor, lepinguga võeti appi ka teehöövel. Linnavalitsus palub linna elanikel mõistvat suhtumist ja kannatlikku meelt. Ega polegi pahurat nurinat kuulnud. Küll aga on märgata olnud väga ettevõtlikke majaomanikke. Näiteks pühapäeval lükati Raudtee tänaval labidate ja lumesahaga mitme maja eest sõidutee lumest täiesti puhtaks. Tänavaristmikke puhastati sõiduteel veel mujalgi. Seal, kus mõned majaelanikud ei suutnud isegi oma kodu juures lund rookida, lükkasid naabrid vähemalt kitsa rajagi tänavajoonel sisse, et linnakodanikud pääseksid liikuma.

mannid4

lumine-sindilumine-sindi2lumine-sindi3lumine-sindi4

varava-valvurlumine-sindi5lumine-sindi6lumine-sindi7

lumine-sindi8lumine-sindi9lumine-sindi10lumine-sindi11

lumine-sindi12lumine-sindi-13lumine-sindi-14lumine-sindi-15

9 vastus “Lumi Sindis”

 1. taadu:

  Väga vahva on, et taas on meie laiuskraadil näha selliseid talveilmasid, nagu vanainimeste nooruspäevil. Kuna on esimest korda Sindi ajaloos saabunud ka selline aeg, kus välja on kuulutatud jõulurahu, ei hakka sel aastalõpul enam virisema ega torisema, vaid kiidan taevani seda, kes meile need ilusad talveilmad on saatnud. On see siis meie uus linnavõim Uueneva Sindi ja Anu Vassviku eestvedamisel, nagu kirjutab Pärnu Postimehes kommentaator “sintlane”, või taeva”taadu”ise, pole ju vahet, ilm on ilus, suusarajad-uisuväljad olemas, kõnniteed-tänavad inimeste poolt ilusti käiguradadega lahti käidud, mis sa hing veel igatsed!
  Pühapäeva õhtul, kui olin oma kodutänavalt linna vahele välja sumanud, nägin ka kogu seda kommunaali masinaparki täies hiilguses. Üks traktor oli Kooli tänava katlamaja juures väheke ära lagunenud, kopptraktor nühkis hoolega bussipeatusi ja veel üks traktor seisis (just-just, SEISIS) koolimaja juures hange otsas. Küllap turvas jõululaata, mõnigi auto oli seal parkimas.

 2. Mina:

  Mina esitan igatahes linnavalitsusele arve oma lumekoristus töö eest. Kuna vastav institutsioon laseb ajada traktoritel minu väravaesise ette lumevalle mitu korda päevas. Autoga välja ei saa, kõnniteed on üldse kinni, mismoodi liikuma peaks ? Linnavalitsus lükkab lume oma teelt minu värava ette. Eks ma samalaadselt talitades pean selle jälle linnateele tagasi viskama ?

  Tundub et lumekoristuskonsultandi töökoht on veel täitmata .

 3. The:

  Mulle ka väga-väga meeldib selline lumerohkus, nautlesin seda juba mullu. Puhas ja valge, päevgi valgem. Ja vähemasti meie tänavalt lendas sahk laupäeval ja pühapäeval piisava sagedusega läbi ning enda lumelabidas välkus naabritega võidu mitu korda päevas – milline hea võimalus trenni teha.

  Suusarada oli küll laupäeva õhtul üsna umbes, aga see ei vähendanud sõidumõnu. Tänud rajameistrile ja linnavalitsusele, kes üritust ilmselt rahastab.

 4. The:

  to Mina

  Sinu probleem on probleem kõikides Eestimaa linnades, kusagil ei käi sahamees ega ükski teehooldusfirma töötaja eraldi hoovide sissesõiduteid lahti ajamas, see ikka igaühe oma mure. Praegu on isegi hästi läinud, et lumi kerge ega paki valli kokku.
  Tartlasest kolleeg kommenteeris eile, et Tartus on lund poole vähem, kui Tallinnas. Virumaa kolleeg kostis selle peale, et neil on lund poole rohkem, kui Tallinnas. Ise oskan öelda, et ka Sindis on lund vähem, kui … Tallinnas.

 5. Mina:

  to The

  Ma ei tahagi et sahk käiks minu sissesõiduteed lahti ajamas. Ma tahan et sahk ei ajaks kinni minu lahtiaetud teeotsa.

 6. Talzi Kalew:

  Äkki valgustad siis teisi ka, kuidas see tehnoloogiliselt võimalik oleks! Kas traktorist-masinist peab sinu sissesõidu juures saha üles tõstma või on mõni teine nipp varuks?
  Mul hea siis Viira vehel ka saha meest instrueerida.

 7. The:

  Mina:
  December 15th, 2010 at 10:39 am
  Mina esitan igatahes linnavalitsusele arve oma lumekoristus töö eest.

  *************************************************************************************
  Millise hinnakirja alusel sa selle arve esitasid ja kas on lootust ka, et see arve tasutakse linna reservfondist (kui selline asi peaks olemas olema)?
  Võiksid oma kogemust sintlastega jagada, sest paljud meist pidid-peavad tulevikus oma sissesõiduteid ise lahti hoidma peale saha möödumist. Kindlasti on inimesi, kellele lisasissetulek on äärmiselt vajalik.

 8. taadu:

  Kui see asi nii lihtne oleks, et muudkui esitad arve ja ongi korras….Paraku ei erine meie linna heakorraeeskirjad ju oluliselt teistest ja eramaja omanikud on ikka kohustatud liivatama, kühveldama, niitma ja koristama oma krundiga piirnevaid linnale kuuluvaid territooriume. Siinkohal saan ma aga Kalewit aidata, nimelt veel eelmisel aastal käis meie tänavatel selline sahamees, kes enne sissesõite keeras oma saha korraks kraavi poole, sissesõidu kohal hoidis otse ja pärast laskis jälle vildakalt edasi. Lihtsalt juhtus ilmselt olema selline mees, kes teiste tööst ka lugu pidas, ega paljud seda tõesti ei oska. Kui sul on võimalus seda sahameest instrueerida, äkki soovitad tal ka mujal inimese kombel käituda, mitte ainult Viiral?

 9. Pärnumaa » Blog Archive » Sindi jõulupühade aegses lumes:

  [...] Lumi Sindis [...]

Jäta vastus