Blogi avalehel

Sindi jõulupühade aegses lumes

December 25th, 2010
joulupuha-ajal-sadanud-lumi1

Tuisulumi omab imepäraselt tugevat ehituslikku sidusust kui suudab nõnda laialt üle katuseääre tekitada veel täiendava räästaaluse

Jõululaupäeva hommikul kusagil poole kümne paiku Sindis alanud lumetuisk on toonud taevast lisa ja ajanud pinnalt lõõtsumisega lund vaaludesse või täitnud pidevalt triiki täis kitsaid teeradasid, mida viimase 25 tunni jooksul olen korduvalt puhtaks rookinud.

lumi-on-muutnud-raudtee-tanava-ulilaiaks-puiesteeks2

Lumi on muutnud Raudtee tänava ülilaiaks puiesteeks

vaalud-terrassi-kasipuul1

Vaalud terrassi käsipuul

Eile õhtul vajus Raudtee tänaval sõiduauto kraavi, mis ootas veel hommikul väljatõmbajat. Raudtee tänav on Karja ja Piiri tänavate vahelisel lõigul väga kitsas. Mõlemal pool on kraavid, mille asukoht pole enam aimatav, sest lumi katab maad ühtlase kihina kohati piirdeaedade poolelt kõrguselt. Pole siis ime, kui kustunud tänavalaterna kohal vastutulevale autole teed andes autoratas kaldus mõnikümmend cm kõrvale ja tallas põhjatult sügavat pehmet lund.

auto-teelt-valjasauto-teelt-valjas-2

Auto teelt väljas

Samal teemal:

Lumi Sindis

Kaunilt valge

Üks vastus “Sindi jõulupühade aegses lumes”

  1. The:

    See tänav on tõesti kitsam, kui kohalikke olusid mittetundev autojuht oletada võib. Õnneks praegune pehme lumerohkus säästab sellisesse hätta sattunud autot, tuleb vaid leida mõni tugevam liikur, et oma teed jätkata.

Jäta vastus