Blogi avalehel

Allar Raja on Sindi linna aastate tegija

January 14th, 2011

Pärnumaa Spordiliidu ja Eesti Kultuurkapitali Pärnumaa Ekspertgrupi ühisettevõtmisena 7. jaanuaril hotellis Strand toimunud tunnustusõhtul „Tähesära 2010“ austati Allar Raja Sindi linna aastate tegija nimetusega.

Allar Rajale annavad autasud üle Pärnu abilinapea Jane Mets ja Sindi linnapea Anu Vassvik

Allar Raja tänab autasude eest

Kuna parimate Pärnumaa spordi- ja kultuuriinimeste austamisel oli Allar Raja üks paljudest, siis on teda teistest eristuvalt rohkem märgatud nädalapäevad hiljem. Sellega seoses on esmajoones lugejad, aga isegi Sindi Linnavolikogu liikmed, haridus- ja kultuuritöökomisjoni liikmed jt. olnud ootamatust teadasaamisest meeldivalt üllatunud. Austamisõhtul esitleti Allar Rajat kui Pärnu linna parimat meessportlast ja Sindi linna aastate tegijat eeskätt tulemuste eest, milleks on 2010. aasta EM hõbe paarisaerulisel kahepaadil koos Viljandi sõudja Kaspar Taimsooga, samuti 2009. aasta sõudmise MM pronks ja EM kuld.

Anu Vassvik kutsutakse autasu üle andma ja Allar Raja kutustakse autasu vastu võtma

Kaiu Kustasson tervitab Sindi õpetajaid ja treenereid

Pärnumaa Spordiliidu tegevdirektori Kaiu Kustassoni kinnitusel ei tohi austavat nimetust käsitleda Pärnu ja Sindi linna ühendatud autasuga, vaid mõlemat eraldi. Seega on Allar Raja lisaks Sindi linna aastainimesele (2007) ka Sindi linna aastate tegija. Sindi linna kodulehel olev teade ’Sindi linna aasta tegija’ pole seega päris täpne. Kaiu Kustasson ütles, et käesoleval aastal pakuti maakonna omavalitsustele võimalust oma aastate tegija väljaselgitamiseks. Tõstamaa ja Surju kõrval tegi oma valiku ka Sindi. Tähesära õhtul andis autasu üle Sindi linnapea Anu Vassvik. Mida nimetatud statuut Sindis täpsemalt peale  austava nimetuse sisaldab, ei osanud Kaiu Kustasson öelda, sest see on linna enda otsustada. Kahjuks ei ole õnnestunud paaril viimasel päeval selle kohta Anu Vassvikilt täiendavat selgitust saada, aga küllap sedagi kuuleb lähemal ajal.

Samal teemal:

Tähesära Strandis

Vestluses Allar Rajaga on juttu muustki kui spordist

Sindi raekojas toimus Allar Raja pidulik austamine

Allar Rajale kingiti Honda

Allar Raja on täis teotahtelisust


2 vastus “Allar Raja on Sindi linna aastate tegija”

  1. taadu:

    Mul on äärmiselt hea meel, et Sindi linna au ja kuulsust on spordi alal üleval hoidnud selliste meeste, nagu Uno Palu, Aleksander Kase-seeniori, Karl Utsari, Avo Nurme ja teiste kõrval ka tänapäeva maailmaklassi mehed eesotsas Allar Rajaga. Seda täiesti ausalt ja tõsiselt, et minu kommentaari oponeerimisega ei hakataks mulle külge pookima mingit tubli sportlase mustamist või mahategemist. Kordan veel kord, Allar Raja on igal juhul väärt seda aunimetust ka kolmandal korral ja ka mitu aastat järjest. Mul on ainult väike segadus selle aunimetuse andmise korra koha pealt. Teatavasti pidi saama aasta inimese kandidaate esitada 15. jaanuarini, nüüd on aga tiitel juba kätte antud ja seda ilma volikogu teadmata. Või olen ma millestki valesti aru saanud?

  2. Talzi Kalew:

    Õnneks oled jah millestki valesti aru saanud.

Jäta vastus