Blogi avalehel

Eve Reinväli õpetab viltimist

April 28th, 2011

Eve Reinväli õpetas täna Sindi Avatud Noortekeskuses nõelviltimist ja lubab sellega jätkata sügisel.

Eve Reinväli ja tema varajasemad  tööd

Näoga kera on valmis

Valmis tööga võib rahul olla

Hedvig on koos emaga tulnud viltima

Esimest korda kuulsin viltimisest 3 aastat tagasi Sindi Muuseumis ja siis küsisin rumalust varjamata – mis see on? Siis näidati, mida teavad ja oskavad 2. klassi õpilased viltimise kunstist. Seda, et viltimine võib olla suurepärane kujutav kunst, veendusin lõplikult möödunud aasta detsembris, kui Eve Reinväli tõi oma kätega valmistatud suure kollektsiooni Sindi Muuseumisse näitusele. Täna oli Eve Reinväli külas Sindi Avatud Noortekeskuses, kaasas mitu sületäit näidiseid sellest, mida nõelviltimine võimaldab teha.

Maili Isand

Noortekeskuse suurt tenniselauda katsid mitmet värvi villad ja laua ümber istusid viltimise huvilised. Õppepäevale oli registreerunud 28 näpuharjutajat, vanuseline koosseis ulatus 7-st eluaastast 16-ni. Hedvig oli võtnud kaasa ka oma ema, kes proovis samuti viltimisnõelaga tööd teha. Põnev tegevus tõi ka noortekeskuse töötaja Maili Isanda laua äärde ja juhataja Helle Vent ei mallanud samuti täna tavapärasel viisil arvuti taga tööd teha, kuigi projektide kirjutaminegi on väga oluline tegevus. Eve Reinväli juhendamisel töötasid kõigi käed ühesuguse nobedusega.

Viljar Viik toimetab kapi juures

Viljar Viik paigutas järjest valminud esemeid spetsiaalselt ettevalmistatud vana peegelkapi riiulitele. Tema nuputas vilditud nukkudele, loomakestele ja erinevatele pallikestele oma lugu, et kogu ruumi täitev vilditud maailm muinasjutulisesse ellu äratada. Paari tunni meisterdamise järel koondusid kõik vilditud vigurid avatud kappi ja kui selle järel Viljar suunas jahutustiiviku suured tuulelabad õhku liigutama, hakkasid ka kõik vilditud karvalised iga üks oma eluvaimu ilmutama.
Milline nende jutustus täpselt olema hakkab, selgub juba 11. mail, kui Sindi Avatud Noortekeskuses avatakse viltimispäeval valminud töödest näitus. Viltimistööde väljapaneku kõrval näeb ka arvutigraafika ja keraamika ringi loomingut noortelt ning juhendajatelt endiltki.

Eve Reinväli on andnud sõna, et jätkab viltimise õpetamisega juba tuleval sügisel.

Samal teemal:

Sindi Muuseumis tutvutakse taas viltimise võimalustega

Eve Reinväli tuleb Sindi Muuseumisse viltima

Jäta vastus